• 21 Απριλίου, 2021

Σταμπουλίδης: “Δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο”- Τι θα γίνει με την ρύθμιση για τις λαϊκές

 Σταμπουλίδης: “Δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο”-  Τι θα γίνει με την ρύθμιση για τις λαϊκές

“Η τρέχουσα εβδομάδα είναι κομβική για τα επόμενα βήματα. Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις , με τα στοιχεία των διασωληνωμένων. Δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο, που φυσικά έχει την προτεραιότητα”, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Πάνος Σταμποuλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είναι προτιμότερο να κερδίσουμε υγειονομικό χώρο και να ανοίξουμε, παρά να ανοιγοκλείνουμε είπε και χαρακτήρισε “λάθος να μπούμε σε ημερομηνίες”, γιατί δεν θα βοηθήσει “όσο όλοι περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία”.

Είμαστε κουρασμένοι αλλά πρέπει να αντέξουε γιατί τώρα είναι το κομβικό σημείο, επεσήμανε και κατήγγειλε ότι “κάποιοι προκαλούν με τη στάση τους.”

“Προφανώς είναι λάθος 9 και 10 το βράδυ να σερβίρουμε ποτά, υπήρξαν δεκάδες πρόστιμα με χιλιάδες ευρώ, αλλά το ζητούμενο είναι να πειστούμε ότι ο ιός είναι σε αυτή τη φάση πιο ισχυρός”,  τόνισε και πρόσθεσε:

Μπακογιάννη για Πάσχα : “Εμένα δεν θα με κρατήσει κανείς να πάω στην Κρήτη” – Αμηχανία Βορίδη

Ο συνωστισμός για ποτό στο όρθιο είναι εμπαιγμός σε όσους δίνουν μάχη στις ΜΕΘ.

Στο υπουργικό συμβούλιο η ρύθμιση για τις λαϊκές αγορές

Αναφερόμενος στην επιστολή από Πανελλήνιες Ομοσπονδίες που θέτουν διαφωνίες στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές με επίμαχο σημείο ότι χάνουν για έξι μήνες την άδεια αν δεν εκδώσουν αποδείξεις, ο Πάνος Σταμποuλίδης τόνισε:

“Ξέρω ότι διαφωνούν να αναρτώνται τιμές στο e-καταναλωτής αλλά αυτό θα γίνει, θα μπούμε σε λογική διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας τιμών, όπως μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για ρυθμίσεις που θα φέρουν τα παιδιά τους στη δουλειά”.

Ο κ. Σταμπουλίδης κάλεσε να δουν πρώτα το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο τις επόμενες ημέρες  “κι εκεί να πάρουν θέσεις”.

Μίλησε επίσης για επαγγελματοποίηση του κλάδου: “Οι λαϊκές δεν είναι εσχατη επιλογή επιβίωσης, παράγεται εισόδημα που μπορεί να θρέψει γενιές και δίνεται κίνητρο στη νέα γενιά αλλα χωρίς να υπερσκελίζονται κοινωνικά κριτήρια”.

Καλά θα κάνουν να εξοικειωθούν με νέα ρυθιση που προβλέπει ότι δύο έμποροι με ίδια μόρια θα είναι υποψήφιοι για άδεια όχι με κλήρωση αλλά με διαφανή τρόπο, πρόσθεσε ενώ εξήγησε ότι για τους παραγωγούς, όταν δύο έχουν ίδια μόρια, το κριτήριο για νέες άδειες θα είναι το μεγαλύτερο εισόδημα “που αποδεικνύει ότι κάποιος είναι επαγγελματίας”.

“Κάποιοι δεν θέλουν διαδικασία διαφάνειας και ψηφιοποίησης, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνδιαχείριση σα να λέμε ότι πελάτης είναι στο διοικητικό συμβούλιο”, τόνισε και μίλησε για νέες δυνατότητες τόσο για παράλληλες ηλεκτρονικές πωλήσεις, όσο και σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ.

Πηγή: ΕΡΤ