• 29 Ιανουαρίου, 2022

“Σωτηρία”: “Περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι” – Η ανάρτηση γιατρού από την εφημερία

 “Σωτηρία”: “Περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι” –  Η ανάρτηση γιατρού από την εφημερία

Ο γιατρός Άγγελος Ζούγλος μετά τη χθεσινή εφημερία του μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «22 ασθενείς “νοσηλεύονται” στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (οι μισοί από εχθές 08/01) περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι στο νοσοκομείο»

Παίδων Πεντέλης: Θύελλα αντιδράσεων για την υποβάθμιση- Μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο- Για πλήγμα στην περίθαλψη μιλούν οι γιατροί

Λοιπόν, όσο πιο σύντομα και απλά μου επιτρέπει η κούραση και η συναισθηματική μου ένταση.Μόλις τελείωσα (προς το παρόν) από την “πρωινή εργασία” της πρώτης εφημερίας του 2022 και η εικόνα είναι απογοητευτική:

1. Γεμάτες όλες οι κλίνες του Σωτηρία με πολλούς ασθενείς δυστυχώς σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Πάνω από 200 οικογένειες θα ξημερώσουν πάνω από τα τηλέφωνα, μην τυχόν και χτυπήσει το αναθεματισμενο με τα άσχημα μαντάτα.

2. 22 ασθενείς “νοσηλεύονται” στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (οι μισοί από εχθές 08/01) περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι στο νοσοκομείο.

3. Επιστρέφουμε πάλι στη συνταγή του Μαρτίου του 2021 όπου ολόκληρα Γενικά Νοσοκομεία, όπως το Σισμανόγλειο αδειάζουν εκτάκτως από τους ασθενείς λοιπών νοσηροτητων ώστε να γίνουν αμιγώς “κοβιντάδικα”.

Αυτή είναι η κατάσταση και μόλις ξημέρωσε 10/01/2022, μετά από σχεδόν 22μηνες πανδημίας.22 μήνες μπαλώματα, νεοφιλελεύθερες εμμονές περί λιγότερου ΕΣΎ, στήριξη με το σταγονόμετρο και χορηγίες. 22 μήνες επικοινωνιακή διαχείριση επιπέδου “Don’t Look Up” ενός πραγματικού ιατρικού Αρμαγεδδώνα με κόστος σε ανθρώπινες ζωές ήδη στο μέγεθος μίας μεσαίας επαρχιακής πόλης τύπου Λειβαδιάς.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του δόγματος economy first της κυβέρνησης των “αρίστων” που επικράτησε εσχάτως.

Γιατί ο λύκος και εάν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του όπως έλεγαν και οι παλιοί. Ίσως όμως και γιατί μας κυβερνάει ένας συνδυασμός golden boys και ακροδεξιών στοιχείων με αμφω μικρή επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα. Κατά τα άλλα “ανοσία της αγέλης”, την οποία υπερασπίζονται και κάποιοι γνωστοί μου έπειτα από μεγάλη αναστοχασμο πάνω στη θεωρία της βιοπολιτικης εξουσίας…

Γιατί η Αριστερά ή τώρα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή αιώνια θα μηρυκάζει αναστεναγμούς και θλίψη.

Υγ: Να προσέχετε τον εαυτό σας από εδώ και πέρα γιατί να είστε σίγουροι, το κράτος όπως είναι σήμερα δεν θα το κάνει.