• 21 Ιουνίου, 2021

Self test: Νέα κανάλια διανομής ανακοινώνει η κυβέρνηση – Σκέρτσος:”Θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι”

 Self test: Νέα κανάλια διανομής ανακοινώνει η κυβέρνηση – Σκέρτσος:”Θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι”

Στην επιβεβαίωση ανακοίνωσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που είχε προηγηθεί για τα self test  προχώρησε με ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία σταματά στις 19 Ιουνίου, ωστόσο, θα υπάρξουν νέα κανάλια διανομής που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Nέες οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί και έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι απο τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

  • 73% κρούσματα COVID
  • 65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
  • 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
  • 53% μείωση δείκτη θετικότητας»