Σε ποιο κόμμα πάει ο Γιώργος Κύρτσος;

 Σε ποιο κόμμα πάει ο Γιώργος Κύρτσος;

Μετά τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη από τη ΝΔ διάφορα παρασκηνιακά σενάρια για το που θα καταλήξει ο ευρωβουλευτής άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος κ. Κύρτσος διέψευσε βέβαια ότι συζητά με οποιοδήποτε κόμμα για νέα συνεργασία.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο πάντως πολλοί θεωρούσαν ότι θα ρίξει γέφυρες στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ευρωβουλευτής έχει διαύλους με τον κ.Μπογδάνο, που επίσης ως γνωστόν διεγράφη από τη ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο και έκτοτε αναζητεί είτε το δρόμο της επιστροφής είτε ρόλο σε ένα νέο δεξιό κόμμα.

Οι ζυμώσεις ως προς τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού εκ δεξιών της ΝΔ εντείνονται, καθώς πολλοί θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός παρά τις διαψεύσεις θα πάει τελικά σε πρόωρες εκλογές Μάιο- Ιούνιο, ενώ όπως και να έχει η τετραετία ολοκληρώνεται σε ενάμιση χρόνο. Ο χώρος στα δεξιά της ΝΔ βέβαια είναι πολυδιασπασμένος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης με το Θάνο Τζήμερο φέρονται έτοιμοι να ακολουθήσουν χωριστές πορείες.

Ο κ.Κύρτσος όμως δε φέρεται να κοιτάζει μόνο προς τα δεξιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κάνει κρούση και προς το ΚΙΝΑΛ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κλειδώσει μία μετακίνηση του. Άλλωστε, ακόμη και εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης σκεπτόταν να απευθυνθεί μέσω Κύρτσου σε ένα φιλελεύθερο αλλά δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση ακροατήριο, θα έπρεπε να ζυγίσει και την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς ο βασικός λόγος της διαγραφής του ευρωβουλευτή ήταν οι αιχμές κατά της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη ακριβώς με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Παναγιώτης Δρίβας