Κύρτσος: Το πιο γραφικό η επίθεση Τσακαλώτου στον Τσίπρα.

 Κύρτσος: Το πιο γραφικό η επίθεση Τσακαλώτου στον Τσίπρα.

 Ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος σχολιάζει την απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως γράφει ο Γιώργος Κύρτσος:

Το πιο γραφικό από τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επίθεση Τσακαλώτου στον Τσίπρα.
Με βάση τη δήλωσή του, του τα χρωστούσε από το 2019.
‘Εχει κι αυτός το πρόβλημά του, που δεν αφορά κανένα…

«Όχι, Αλέξη, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε -Κάνε την αυτοκριτική σου, θα ήταν καλή αρχή»

Απάντηση στη δήλωση-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έδωσε με ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν φύγαμε γιατί χάσαμε», αλλά γιατί «βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας» γράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ανάρτηση Τσακαλώτου για τη δήλωση Τσίπρα:

Όχι, Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή.

Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που, σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει.

Άρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή μνημονίου.
Άρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017.

Άρχισε όταν ήθελες να φτάσεις τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη με πάνω από 100.000 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές και επέβαλες να ψηφίζουν μέλη με δύο ευρώ την ίδια μέρα.

Άρχισε με την ανοχή σου στις θεωρίες περί εσωτερικών εχθρών, και από ό,τι βλέπουμε οι εσωτερικοί εχθροί όλο και πολλαπλασιάζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Άρχισε όταν πρώτα εσύ ήθελες τη αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, δηλαδή χωρίς καμία λογοδοσία στα όργανα, δημιουργώντας ένα κόμμα που δεν συζητά πολιτικά και ιδεολογικά.

Άρα πριν μας «αναλύσεις» τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!

Σχετικά Άρθρα