Σχολεία: Κλείνουν νωρίτερα στην Αττική γιατί δεν έχουν δασκάλους – Τηλεμαθήματα επαναφέρει το Υπουργείο

 Σχολεία: Κλείνουν νωρίτερα στην Αττική γιατί δεν έχουν δασκάλους – Τηλεμαθήματα επαναφέρει το Υπουργείο

Την ώρα που τα κενά σε εκπαιδευτικούς (υπολογίζονται σε 8.000 σύμφωνα με τη ΔΟΕ) έχουν αρχίσει και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα (εν μέσω πανδημίας) στη λειτουργία των σχολείων, και κατ’ επέκταση σε μαθητές και γονείς, το Υπ. Παιδείας βάζει και πάλι στο κάδρο την τηλε-εκπαίδευση, ένα μέτρο που είχε αποτύχει ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της γενικής καραντίνας.

Καταρχάς ήδη σε σχολεία της Ραφήνας λόγω ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς οι διευθύνσεις των σχολείων -υπό το φόβο προφανώς και για τον κοροναϊό- άρχισαν να στέλνουν ειδοποιήσεις σε γονείς ότι θα διακόπτονται νωρίτερα τα μαθήματα.

Όπως μας ενημερώνουν πολλοί γονείς τους έχει αποσταλεί το εξής μήνυμα:

“Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Τετάρτη, 23/9/2020, λόγω εκπαιδευτικών κενών, όλες οι τάξεις του σχολείου μας θα σχολάνε 12:25. Μόλις υπάρξει πλήρωση των κενών, θα σας ενημερώσουμε”.

To μήνυμα σε γονείς από σχολείο της Ραφήνας

Άρχισαν τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως

Την ίδια ώρα το Υπ. Παιδεία άρχισε την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία που είναι σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, καθώς λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας.

Η Υπουργός που μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης σε μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Πέλλας δήλωσε:

«Η δια ζώσης διδασκαλία των παιδιών μας από τους εκπαιδευτικούς είναι αναντικατάστατη. Ωστόσο, όταν υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και έχει θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου, σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία, να συνεχίζεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, η ύλη να προχωράει, να συμμετέχουν κανονικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το λειτούργημά τους.»

Από την άλλη πλευρά πάντως οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι το Υπ. Παιδείας καθυστερεί στην πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών ενώ και η τηλεεκπαίδευση -όπως αναφέρουν- είναι ένα σύστημα το οποίο έχει αποτύχει στην πράξη κατά τη διάρκεια της γενικής καραντίνας.

Σχετικά Άρθρα