Σάλος με την πρόκληση Τσαβούσογλου: Τον γύρο του κόσμου η… χαμογελαστή εικόνα με το σήμα των “Γκρίζων Λύκων” (vid)

 Σάλος με την πρόκληση Τσαβούσογλου: Τον γύρο του κόσμου η… χαμογελαστή εικόνα με το σήμα των “Γκρίζων Λύκων” (vid)

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ουρουγουάη. Εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρέθηκε αντιμέτωπος με Αρμένιους διαδηλωτές κατά την επίσκεψή του.

Η αντίδρασή του ήταν τουλάχιστον προκλητική καθώς μία μέρα πριν την τραγική επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αντικρίζοντας τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψή του, προέβη στον χαιρετισμό της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι. Με ένα χαζό γέλιο, μέσα από την λιμουζίνα του σήκωσε προκλητικά το χέρι του και έκανε το σήμα των φασιστών «Γκρίζων Λύκων».

Στο βίντεο φαίνεται να χαμογελάει ειρωνικά έχοντας πλήρη επίγνωση της κίνησης που κάνει απέναντι στους ανθρώπους που βρίσκονται απέναντί του. Κάποια άτομα που βρίσκονταν κοντά στο αυτοκίνητό του – πιθανότατα Τούρκοι – τον χειροκρότησαν με υπερηφάνεια για την αντίδρασή του αυτή.

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική και ναζιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία.

Παναγιώτης Δρίβας