Τσαβούσογλου: Στις δεύτερες κάλπες θα πετύχουμε μια ιστορική νίκη

 Τσαβούσογλου: Στις δεύτερες κάλπες θα πετύχουμε μια ιστορική νίκη

Την πεποίθηση πως στις 28 Μαΐου, που έχει οριστεί η ημερομηνία των δεύτερων εκλογών στην Τουρκία, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αυξήσει περισσότερο το ποσοστό ψήφου που έχει πετύχει και θα κερδίσει στις κάλπες εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αττάλεια. «Θεού θέλοντος. Θα επιτύχουμε μαζί μια ιστορική επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην ίδια τη Γερμανία, δύο εκπρόσωποι του τύπου μας στην εφημερίδα Σαμπάχ συλλαμβάνονται μετά από ψευδή αναφορά ενός γκιουλενιστή και με έφοδο στα γραφεία της εφημερίδας Σαμπάχ στη Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται το ευρωπαϊκό τους κέντρο ειδήσεων. Φυσικά, ως υπουργείο, προβήκαμε στην απαραίτητη ανακοίνωση, καλέσαμε τον πρέσβη στο υπουργείο και δείξαμε την αντίδρασή μας», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τα διπλά πρότυπα της Γερμανίας, η οποία προσπαθεί να δώσει μαθήματα σε όλο τον κόσμο για την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης, αποκάλυψε τη στάση της. Ενώ εμείς συνεχίζουμε τις έρευνες στην Τουρκία για τους δημοσιογράφους που υποστήριξαν το ΡΚΚ στην Τουρκία και σχεδίασαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αυτοί που μιλούν για ελευθερία του Τύπου και προσπαθούν να μας κάνουν μαθήματα, οργανώνουν έφοδο στην εφημερίδα Σαμπάχ μετά από πληροφορία οργάνων των γκιουλενιστών. Τι είναι αυτό; Η ελευθερία του Τύπου δεν είναι απεριόριστη; Ναι, δεν είναι απεριόριστη, αλλά αμέσως κάνετε έφοδο, τους κρατάτε και μετά τους αφήνετε ελεύθερους. Ο κύριος σκοπός είναι ο εκφοβισμός», πρόσθεσε αναφερόμενος στη σύλληψη Τούρκων δημοσιογράφων στη Γερμανία.

“Χυδαιότητα και αυθάδεια στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo”

Σε ό,τι αφορά το σκίτσο που δημοσίευσε πρόσφατα το Charlie Hebdo, που έδειχνε τον Ερντογάν να παθαίνει ηλεκτροπληξία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε: «Αναλύοντας τον σημερινό κόσμο όπου οι κρίσεις, οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις αυξάνονται, βλέπουμε ποια είναι τα αντανακλαστικά της Τουρκίας έναντι δύο άλλων κοινών αντανακλαστικών.

Το 1ο αντανακλαστικό παρατηρείται στις ανεπτυγμένες χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Περιορίζεται στον δικό της χώρο ευημερίας, αδιαφορώντας για τα παγκόσμια προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια, όπως η μετανάστευση.

Το 2ο αντανακλαστικό είναι πιο πρωτόγονο. Επιρρίπτει όλες τις ευθύνες σε όσους δεν είναι ίδιοι με εκείνη. Ρατσισμός, ξενοφοβία, ισλαμοφοβία, αντιτουρκισμός. Eδώ μπαίνει το Σαρλί Εμπντό. Είδατε την τελευταία του χυδαιότητα και αυθάδεια. Δεν θέλω να του δώσω αξία, μιλώντας γι’ αυτό παραπάνω».

«Θέλω μόνο να πω το εξής. Το τουρκικό έθνος θα συνεχίσει να απογοητεύει ανθρώπους σαν εσάς. Και τα δύο αντανακλαστικά που μόλις ανέφερα είναι ουσιαστικά αντιδημοκρατικές αντιδράσεις. Εμείς, ως Τουρκία και τουρκικό έθνος, απορρίπτουμε και τα δύο αυτά αντανακλαστικά», συμπλήρωσε.

«Στη μετεκλογική περίοδο, θα συνεχίσουμε τις προτεραιότητες στην εξωτερική μας πολιτική και θα τις επεκτείνουμε», είπε σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Τι είπε για την εξωτερική πολιτική

Μετά την ολοκλήρωση του 2ου γύρου, θα συνεχίσουμε τη διαδικασία εξομάλυνσης με την Αίγυπτο πολύ πιο γρήγορα. Αναζητούμε λύσεις στα διεθνή προβλήματα από κοινού στο πλαίσιο μίας ειλικρινούς, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με όλους τους εταίρους μας, είτε πρόκειται για τις ΗΠΑ είτε για την ΕΕ. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον θέλει να συνεργαστεί μαζί μας. Εύλογη προσδοκία μας σε αυτή τη διαδικασία είναι να δούμε μια προσέγγιση χωρίς προκαταλήψεις και διπλά πρότυπα».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα