Δένδιας: “Η ατμόσφαιρα ήταν φρίκη” – Η αποκάλυψη για το επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου

 Δένδιας: “Η ατμόσφαιρα ήταν φρίκη” – Η αποκάλυψη για το επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου

Μεγάλη συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο κανάλι του Γιάννη Σαρακατσάνη στο YouTube.

Σ΄ένα σημείο της συνέντευξης μιλά και για το γνωστό περιστατικό με τον on air διάλογο που είχε στις 15/4/2021 στην Άγκυρα, με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρότι τον χαρακτηρίζει «φίλο» του.

«Μαλώσαμε. Μαλώσαμε όμως για κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό, δεν μπορεί να είσαι μέσα στην Άγκυρα, να ακούς ισχυρισμούς που είναι τελείως αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο και να μένεις σιωπηλός, απλώς και μόνο επειδή είσαι φιλοξενούμενος ενός φίλου σου. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι ξέρετε το γνωστό “φίλος μεν, φιλτάτη δε η αλήθεια”».

Αποκαλύπτει μάλιστα  πόσο «παγωμένη» ήταν η ατμόσφαιρα στο δείπνο, που ως είθισται, παρέθεσε η τουρκική πλευρά τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών μετά τη συνάντηση. «Η ατμόσφαιρα αμέσως μετά στο τραπέζι, που αναγκάστηκε να καθίσει δίπλα μου, ήταν φρίκη. Τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν πάγος, δεν μιλούσε άνθρωπος».

Ο κ. Δένδιας αποκαλύπτει, όμως, όσον αφορά τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία: «Δε σας κρύβω ότι αυτά τα 3,5 χρόνια – και το δύσκολα είναι understatement – εφιάλτης ήταν. Φτάσαμε στα όρια του πολέμου με την Τουρκία, αυτό δεν είναι αστείο». Διευκρινίζει πάντως ότι ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν κοινό συμφέρον την επίλυση της μοναδικής διαφοράς. «Και αν η Τουρκία καταλάβει ότι το να λύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα είναι και προς το δικό της συμφέρον – το συμφέρον μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, πλούσιας Τουρκίας, όχι μιας αυτοκρατορικής, οπισθοδρομικής Τουρκίας, εξαρτάται για ποιά Τουρκία μιλάμε – τότε μπορούμε να βρούμε άκρη» επισημαίνει.

Δηλώνει ακόμα ότι «η Ρωσία έκανε ένα τεράστιο λάθος» με την εισβολή στην Ουκρανία και ότι η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή, σχετικά με τη στάση της στο ίδιο ζήτημα. «Φανταστείτε αν η Ελλάδα, με τις απειλές που δέχεται, υποστήριζε μια αντίληψη ότι τα σύνορα μπορούν να αλλάξουν με τη βία, όταν μια από τις δυο πλευρές, η ισχυρότερη θεωρητικά μάλιστα, έχει ένα ιδεολόγημα που της επιτρέπει να το κάνει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά Άρθρα