• 12 Απριλίου, 2021

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι πρόδωσε τον 58χρονο – Οι επισκέψεις στην τράπεζα και οι συναλλαγές

 Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι πρόδωσε τον 58χρονο – Οι επισκέψεις στην τράπεζα και οι συναλλαγές

Το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στον 12ο τακτικό ανακριτή ο 58χρονος που κατηγορείται για την «χρυσή» διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων από υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με το newsit.gr τον 58χρονο «έκαψαν» δυο από τις επισκέψεις του στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2020 και όπως αυτές καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Την 21η Οκτωβρίου έφτασε στην Τράπεζα στις 13.37 το μεσημέρι επιβιβαζόμενος σε μια μαύρη μοτοσικλέτα και εισήλθε στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας στις 13.43 όπου παρέμεινε για εννέα λεπτά.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναλλαγή στο εσωτερικό ΑΤΜ του καταστήματος και αποχώρησε στις 14.07.

Την επόμενη ημέρα, 22 Οκτωβρίου, μετέβη και πάλι στην Τράπεζα, αυτή την φορά στις 10.25 το πρωί. Στις θυρίδες, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρέμεινε μόνος του για 13 λεπτά ενώ εξερχόμενος είχε βγάλει το μαύρο μπουφάν που φορούσε “το οποίο κρατούσε στο δεξί του χέρι, καλύπτοντας πλήρως την τσάντα που έφερε στο ίδιο χέρι”. 

Αποκάλυψη για Φουρθιώτη: Εννέα περιπολικά από ΑΤ της Αν. Αττικής χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη του (έγγραφα)

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί και άλλες τρεις φορές την Τράπεζα σε προγενέστερο χρόνο ωστόσο το πιστωτικό Ίδρυμα δεν κατάφερε να παραδώσει στους αστυνομικούς υλικό, ισχυριζόμενο ότι δεν κρατά αρχείο πριν τις 5 Οκτωβρίου.

Ο 58χρονος, φέρεται να αποπειράθηκε να παραβιάσει και 5η θυρίδα αλλά δεν πρόλαβε. Η θυρίδα αυτή ανήκε σε γυναίκα η οποία είχε αποβιώσει από το 2018!

Πλούσιο παρελθόν

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο 58χρονος έχει κατηγορηθεί για τα εξής αδικήματα:

-Στις 5 Μαρτίου 1980 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

-Στις 9 Φεβρουαρίου 1981 για παράβαση του ΚΟΚ.

-Στις 29-6-1999 του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του σε ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα για τα αδικήματα της “πλαστογραφίας, κλοπών και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια”.

-Στις 17 Ιανουαρίου 2006 είχε συλληφθεί για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.

-Στις 27 Μαϊου 2008 είχε συλληφθεί και πάλι για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.

-Στις 6 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη από το ΤΑ Χαλανδρίου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 15 μηνών για θέματα εισφορών.

-Στις 7 Απριλίου 2016 είχε υποβληθεί σε βάρος του μήνυση από ιδιώτη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

-Στις 24 Απριλίου 2016 του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του στον ανακριτή και πάλι περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο ΑΤ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς κατηγορήθηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση.