• 20 Οκτωβρίου, 2021

Πυροβολισμοί στη Μάρνης: Kλεμμένο από σχολείο το αυτοκίνητο – Τα ξεχασμένα κλειδιά στη μηχανή και το κινητό στην τσάντα

 Πυροβολισμοί στη Μάρνης: Kλεμμένο από σχολείο το αυτοκίνητο – Τα ξεχασμένα κλειδιά στη μηχανή και το κινητό στην τσάντα

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εξελίχθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Το κουβάρι της υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται λίγη ώρα πριν από το περιστατικό: έξω από ένα σχολείο της Βουλιαγμένης. Εκεί όπου μητέρα είχε πάει με το αυτοκίνητό της (το λευκό Peugeot308) για να αφήσει το παιδί της.

Η γυναίκα πάρκαρε, κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σχολικό συγκρότημα. Ο 35χρονος που καραδοκούσε, βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το γεγονός πως η γυναίκα άφησε τα κλειδιά στη μίζα και άρα το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο. Ο άνδρας μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε κατευθυνόμενος στην οδό Μάρνη.

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο, ΝΕΑ, ΜEGA – Τι έγινε στην δίκη – Δηλώσεις Καμπαγιάννη, Μαντζουράνη

Στην ατυχία της, όμως, η γυναίκα στάθηκε πολύ τυχερή: μέσα στο αυτοκίνητο είχε αφήσει την τσάντα με το κινητό της. Και από το στίγμα του κατάφερε η αστυνομία, μετά την καταγγελία της, να βρει που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο και να στήσει καρτέρι στον κλέφτη.

Λίγο πριν από τις 09:00, το αυτοκίνητο εντοπίζεται στην οδό Μάρνη, στην πλατεία Βάθη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στήνουν καρτέρι και περιμένουν να εμφανιστεί ο 35χρονος.

Όταν εκείνος εμφανίστηκε, οι αστυνομικοί του φώναξαν να απομακρυνθεί από το όχημα και να παραδοθεί. Καθώς τον πλησιάζουν, όμως, ο κλέφτης δεν υπακούει, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει στο αυτοκίνητο, βάζει μπροστά και επιχειρεί να διαφύγει.

Ο άνδρας της ΔΙΑΣ σκαρφάλωσε στο αυτοκίνητο, τράβηξε το όπλο του και από το παρμπρίζ πυροβόλησε τον δράστη για να τον ακινητοποιήσει. Τον τραυμάτισε ελαφρά (ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς) και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε.

.Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο οδηγήθηκε και ο αστυνομικός για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.