Super Bowl:Η στιγμή των πυροβολισμών και της σύλληψης ενός δράστη-Ένας νεκρός 3 σε κρίσιμη κατάσταση

 Super Bowl:Η στιγμή των πυροβολισμών και της σύλληψης ενός δράστη-Ένας νεκρός 3 σε κρίσιμη κατάσταση

Πυροβολισμοί στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs. Στο περιστατικό σκοτώθηκε ένας άνθρωπος ενώ 21 τραυματίστηκαν. Τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι εννέα νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Εξ αυτών, η κατάσταση τριών τραυματιών χαρακτηρίζεται «κρίσιμη», πέντε νοσηλεύονται σε «σοβαρή κατάσταση», ενώ ένας είναι ελαφρά τραυματισμένος. Άλλοι πέντε άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική φροντίδα, είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, επισημαίνοντας πως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο τραυματισμός τους προκλήθηκε από πυροβολισμό.

Σε νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας ο αριθμός των τραυματιών ανέβηκε στους 21.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή των πυροβολισμών που ξεκίνησαν περίπου στο τέλος της παρέλασης. Στα πλάνα φαίνεται ο κόσμος να τρέχει σε πανικό να ξεφύγει.

Σε άλλα βίντεο που έχουν ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται η ηρωική προσπάθεια οπαδών των Κάσνας Σίτι να αφοπλίσουν τον έναν από τους δύο ένοπλους και να βοηθήσει τις αρχές στη σύλληψή του. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται και η σύλληψη του δεύτερου ενόπλου από την αστυνομία.

Από τους τραυματίες τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, πέντε σε σοβαρή και ένας εκτός κινδύνου, ενώ άλλοι πέντε έλαβαν μόνο τις πρώτες βοήθειες.

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού – είναι ασφαλή.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε αρχικά πως δύο ύποπτοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα, προσήχθησαν και ανακρίνονται. Ωστόσο ο αρχηγός της αστυνομίας του Κάνσας σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως τρία άτομα συνελήφθησαν. Δεν τους κατονόμασε και είπε ότι οι ερευνητές δεν είχαν εντοπίσει κίνητρο.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Union Station, στη διασταύρωση της 27ης οδού με τη λεωφόρο ΜακΓκι, γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα, 22:00 στην Ελλάδα). Αμέσως ζητήθηκε από το κοινό να εγκαταλείψει την περιοχή. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που έτρεχαν πανικόβλητοι από το σημείο.

Όπως ανέφερε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία της πόλης «στο τέλος της συγκέντρωσης έπεσαν πυροβολισμοί δυτικά του σταθμού Union Station».

Οι αρχές ανέφεραν ότι «αρκετοί άνθρωποι χτυπήθηκαν», χωρίς να είναι εξαρχής σαφές σε τι κατάσταση ήταν.

Φωτορεπόρτερ του τοπικού σταθμού KCTV5 είδε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να δέχονται τη φροντίδα των διασωστών και δύο στους οποίους γινόταν ΚΑΡΠΑ στο σημείο όπου εχαν τραυματιστεί.

Μετά το περιστατικό συνελήφθησαν δύο ένοπλοι που φέρονται να σχετίζονται με το περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα