• 4 Αυγούστου, 2021

Πρόκληση Ερντογάν: Πάει στα Κατεχόμενα ανήμερα της εισβολής στην Κύπρο

 Πρόκληση Ερντογάν: Πάει στα Κατεχόμενα ανήμερα της εισβολής στην Κύπρο

Νέα πρόκληση ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της επίσκεψής του στα κατεχόμενα, στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του χαρακτήρισε την μαύρη επέτειο, ως «γιορτη της ειρήνης και τις ελευθερίας», είπε ότι θα μεταβεί στα κατεχόμενα με μεγάλη αντιπροσωπεία, και θα στείλει «ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο» ότι στηρίζει τις προσπάθειες του ψευδοκράτους για τα δικαιώματά του, κάνοντας εμμεση αναφορά στο Κυπριακό και στις προσπάθειες της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς να προωθήσουν «λύση» δύο κρατών.

Ειδικότερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ανέφερε: «Στις 20 Ιουλίου, θα βρισκόμαστε στη (λεγόμενη) «τδβκ» για να παραβρεθούμε στις γιορτές της `ειρήνης και ελευθερίας`, θα πάμε με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού θα είμαστε μαζί με τα αδέλφια μας Τ/Κ και θα συμμετέχουμε στις εορτές της 20ης Ιουλίου. Έτσι θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της (λεγόμενης) «τδβκ» για την εξεύρεση των δικαιωμάτων της».

“Πλήρως εμβολιασμένη η δασκάλα που μετάφερε τον κοροναϊό στην κατασκήνωση”

Υπενθυμίζεται ότι και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα στείλει «ισχυρά μηνύματα» στις 20 Ιουλίου από τα Κατεχόμενα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Ερσίν Τατάρ επέμεινε στα περί λύσης δύο κρατών χαρακτηρίζοντας «παγίδα» για τους Τουρκοκύπριους τη μια κυριαρχία στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.