• 13 Ιουνίου, 2021

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για το Σαββατοκύριακο: Προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο (vid)

 Προειδοποίηση Μαρουσάκη για το Σαββατοκύριακο: Προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο (vid)

Tο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου η καιρική αστάθεια θα παραμείνει, δίνοντας ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα τις επόμενες μέρες, όπως πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, χαλάζι ή ακόμη και ανεμοστρόβιλους και υδροστρίοβιλους. Ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο και τους καλεί τις μεσημεριανές ώρες εφόσον δουν να πλησιάζει η βροχή να εγκαταλείψουν την παραλία.

«Πολύ μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς. Μην σας ξεγελάει ότι η μέρα μπορεί να ξεκινάει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές ώρες απομακρυνόμαστε από θάλασσες και υψηλά σημεία. Υπάρχει κίνδυνος και για μπουρίνια για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ. Το Σάββατο θα βρέξει αρκετά και στην Αττική σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οπότε δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» κατά την πρόγνωσή του στο Open.

«Αυτό συμβαίνει καθώς πάνω από την χώρα μας αναπτύσσεται μία Ψυχρή Λίμνη. Δηλαδή, ψυχρές αέριες μάζες θα λιμνάσουν πάνω από τη χώρα μας για αρκετές ημέρες θα αρχίσουν να στροβιλίζονται και θα δημιουργούν αυτόν τον άστατο καιρό με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Αυτό συμβαίνει γιατί δημιουργούνται μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές κυρίως αργά το μεσημέρι και το απόγευμα, εκεί που έχουμε τις μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους σε αντίθεση με τα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας» εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όσο για το μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτή τη κατάσταση ο κ.Μαρουσάκης σημείωσε πώς δεν αναμένεται αλλαγή μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας.