Μαρουσάκης: Μπαίνουμε σε δύσκολη εβδομάδα

 Μαρουσάκης: Μπαίνουμε σε δύσκολη εβδομάδα

Ομίχλη και σκόνη από την Αφρική στην Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 1 Απριλίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM)

Μετά από ένα ηλιόλουστο και ζεστό Σαββατοκύριακο, μπαίνουμε σε μία δύσκολη εβδομάδα, με αλλαγή του καιρού, αφρικανική σκόνη, πτώση της θερμοκρασίας, βροχή και «παύση» στο πρόωρο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, από αύριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Πιο αναλυτικά, σηκώνεται και πάλι η αφρικανική σκόνη, που θα πλήξει πρώτα την Ιταλία και θα αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, αύριο Τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί και από κάποιες λασποβροχές, ιδιαίτερα για τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Θα είναι πυκνές οι συγκεντρώσεις σκόνης και θα επηρεάζεται και η οριζόντια ορατότητα, καθώς οι άνεμοι θα είναι ήπιοι.

Καθώς θα πηγαίνουμε στο Σαββατοκύριακο (από Πέμπτη, Παρασκευή και στη συνέχεια) θα έχουμε αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και θα καθαρίσει και η ατμόσφαιρα. Με την υγρή εναπόθεση θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την σκόνη και τη γύρη, θα πέσει και η θερμοκρασία

Στους 32 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αττική, πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ μέτριες αναμένονται οι εντάσεις των ανέμων στα 4 με 5 μποφόρ.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και δίνει υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα σε Θεσσαλία και ανατολική Πελοπόννησο.

Σχετικά Άρθρα