Μάχη μετεωρολόγων: “Τρία 24ωρα με αφρικανική σκόνη” λέει ο Μαρουσάκης

 Μάχη μετεωρολόγων: “Τρία 24ωρα με αφρικανική σκόνη” λέει ο Μαρουσάκης

Απαντήσεις για το τι θα γίνει με την αφρικανική σκόνη έδωσε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αρχικά ανέφερε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχη καθώς οι βοριάδες θα είναι πολύ ισχυροί και μάλιστα μέσα στο Αιγαίο θα φτάνουν τα επίπεδα θυέλλης, τουλάχιστον τα 8 μποφόρ για αυτό και θα πρέπει να προσέξουμε για εκδηλώσεις πυρκαγιάς.

Το βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Αφρική το οποίο δίνει βροχές, μπορεί να αφήνει ανεπηρέαστη την χώρα μας αλλά σηκώνει αφρικανική σκόνη η οποία θα φτάσει σταδιακά στην περιοχή μας στις αρχές της επόμενες εβδομάδας, καθώς θα υποχωρήσουν οι βοριάδες.

Αναφορικά με τη διαφωνία που προέκυψε για το επεισόδιο αφρικανικής σκόνης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως είχε να κάνει με μια πρόγνωση για σκόνη μέσα στο Σαββατοκύριακο, η οποία όμως εμποδίζεται από τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα, παρ’ όλα αυτά όμως, τις απογευματινές ώρες προς τα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας.

Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει έως και τους 30 βαθμούς, όσο κινούμαστε πιο ανατολικά θα είμαστε στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, οι βοριάδες θα φτάσουν μέχρι 8 μποφόρ, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, οι καρικές συνθήκες είναι εξίσου καλές, οι βοριάδες θα πνέουν με λιγότερη ένταση η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Από την Δευτέρα 15/4 όμως επεισόδια αφρικανικής σκόνης και λασποβροχής θα απασχολήσουν την χώρα για τουλάχιστον τρία 24ωρα.

Σχετικά Άρθρα