• 20 Ιουνίου, 2021

Προαγωγή για την Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

 Προαγωγή για την Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Αδαμαντία Οικονόμου προήχθη σε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η Αδαμαντία Οικονόμου, που είχε… «αθωώσει» με την πρότασή της τη Χρυσή Αυγή, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της νεοναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι πια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδαμαντία Οικονόμου: Ποια είναι η εισαγγελέας που… αθώωσε τη Χρυσή Αυγή και εξακολουθεί να προκαλεί αναστάτωση

Υπενθυμίζεται πως η Αδαμαντία Οικονόμου, στην αγόρευσή της στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 18 Δεκεμβρίου του 2019, είχε υποστηρίξει ότι δεν αποδείχθηκε οργανωμένη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής.

Αγνόησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία (μάρτυρες, καταθέσεις, έγγραφα, φωτογραφίες, υλικό από κατασχεμένους δίσκους κ.λπ.), όπως αγνόησε και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που κατέληξε στην κατηγορία τέλεσης του αδικήματος σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η ίδια μάλιστα πρότεινε τον περασμένο Οκτώβρη να έχει ανασταλτική ισχύ η έφεση για όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, (πλην του Ρουπακιά).