Αγοραστός:Πήγε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο αλλά η Εισαγγελέας το αρνήθηκε

 Αγοραστός:Πήγε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο αλλά η Εισαγγελέας το αρνήθηκε

Προγραμματισμένη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη είχε νωρίτερα την Παρασκευή ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Κωνσταντίνος Αγοραστός. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Dnews.gr, ο κ. Αγοραστός, συνοδευόμενος από το συνήγορο του, θέλησε να διαβιβάσει στην Εισαγγελέα το υπόμνημα με τις υπερασπιστικές του θέσεις, με βάση το οποίο έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, ζητώντας τη μη συσχέτιση της δικογραφίας που τον αφορά, για το μπάζωμα δηλαδή του τόπου όπου σημειώθηκε η ανείπωτη τραγωδία, μία μόλις εβδομάδα, μετά το δυστύχημα, με την κύρια ποινική έρευνα για τις ευθύνες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Αδειλίνη δεν έκανε δεκτό το υπόμνημα, με το σκεπτικό ότι η έρευνα διενεργείται από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας και κατά συνέπεια, εκεί θα πρέπει να προσκομιστεί.

Ερώτημα παραμένει ωστόσο, τι είναι αυτό που οδήγησε τον κατηγορούμενο κ. Αγοραστό να επαναλάβει το αίτημά του περί μη συσχέτισης της υπόθεσης του μπαζώματος με την κύρια ποινική έρευνα που διενεργείται επί ένα έτος, με ακόμη 33 κατηγορούμενους, στον Ανώτατο Εισαγγελικό λειτουργό της χώρας, ενώ έχει ήδη υποβληθεί στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.

Σημειώνεται πως κατά τους συνηγόρους του κ. Αγοραστού το αίτημα, το οποίο έχει ήδη υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστικό όργανο που θα το κρίνει, είναι «επαρκώς τεκμηριωμένο δικονομικά και νομικά».

Η συνάντησή του κ. Αγοραστού με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διήρκησε αρκετή ώρα.

Σχετικά Άρθρα