Τέμπη/Νέες αποκαλύψεις για το μπάζωμα του χώρου: Ποιον “δείχνει” το κατηγορητήριο

 Τέμπη/Νέες αποκαλύψεις για το μπάζωμα του χώρου: Ποιον “δείχνει” το κατηγορητήριο

Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το άρον άρον μπάζωμα που συνέβη στον χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών προχώρησε το “STAR”, με το κατηγορητήριο που παρουσιάστηκε στο κανάλι να “δείχνει” ως υπαίτιο τον τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, από το κατηγορητήριο προκύπτει πως ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας φέρεται να μπάζωσε τον χώρο, “παρεμβαίνοντας αυθαίρετα”, δίχως να ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως είχε υποχρέωση.

  • Το Star σημειώνει ότι η εντολή για να μπαζωθεί το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη δόθηκε τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, ενώ ήδη είχε αναλάβει η Εισαγγελία Λάρισας την έρευνα. Επομένως, οι δικαστές είχαν τον πρώτο λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια και μάλιστα τόσο σημαντική.

Το κατηγορητήριο σχετικά με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας αναφέρει πως: 

  • «Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια – υλικά 3Α και Ε4 και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος».

Για το τι έγινε την ημέρα των εργασιών, υπάλληλος της τεχνικής εταιρείας που συμμετείχε στο έργο κατέθεσε:

  • «Όσα κυβικά χώμα απομακρύναμε για να καθαρίσουμε το χώρο (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι) ήταν περίπου 300 κυβικά (20 φορτηγά) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο, με εντολή της Πυροσβεστικής». «Όσα χαλίκια είχαμε ρίξει, με εντολή της Περιφέρειας, τα στρώσαμε, ρίξαμε τρίμμα πίσσας τύπου 3Α και το διαμορφώσαμε για να γίνει και ένα εκκλησάκι εκεί για τα θύματα», πρόσθεσε ο υπάλληλος.

Τι αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Αγοραστός

«Εκτελούσα εντολές και είχα υποστηρικτικό ρόλο», αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Κώστας Αγοραστός, σύμφωνα με το Star, χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση για το ποιος του έδωσε την εντολή για το μπάζωμα.

Σχετικά Άρθρα