”Σύμπραξη Εκδίκησης”: Προφυλακίστηκαν όλοι οι συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους

 ”Σύμπραξη Εκδίκησης”: Προφυλακίστηκαν όλοι οι συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους

Προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτικής αρχής και εισαγγελέα, κρίθηκαν σήμερα οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται πέντε τρομοκρατικές ενέργειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Όλοι είχαν οδηγηθεί το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη δικογραφία είναι συνολικά δέκα. Ωστόσο, οι τέσσερις από αυτούς είναι κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας. Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης που κρατείται στις φυλακές Δομοκού, γνωστός αντιεξουσιαστής με ποινικό παρελθόν.

Οι έξι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια – ανάμεσα τους και δυο εν ενεργεία στρατιωτικοί με την ιδιότητα του πυροτεχνουργού – απολογήθηκαν για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, μετά από δίωξη που τους έχει ασκηθεί από την εισαγγελία.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, dna ενός εκ των έξι κατηγορουμένων, εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι αρχές έχουν συλλάβει σε μια γυναίκα που φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών τους απολογιών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους αρνήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το σε βάρος τους κατηγορητήριο. Αντίθετα, ένας εξ αυτών, ηλικίας 36 ετών, αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός (της Πολεμικής Αεροπορίας) τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ειδικότερα, ο 36χρονος συλληφθείς, φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται. Τέλος, η νεαρή συγκατηγορούμενή του για την ίδια υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στον τόπο της επίθεσης στα Πετράλωνα, αλλά δε γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Το κατηγορητήριο:

Σε βάρος των 10 κατηγορουμένων ,εκ των οποίων οι τέσσερις είναι κρατούμενοι φυλακών , το κατηγορητήριο κατά περίπτωση αφορά τα αδικήματα κακουργηματικού βαθμού της :

  • Διεύθυνσης , ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης
  • Τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας
  • Τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ΄εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα
  • Τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών
  • Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και
  • Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς

Σχετικά Άρθρα