• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ:Ένας γιατρός για 14 ασθενείς χωρίς ΜΕΘ στο Καρπενήσι

 ΠΟΕΔΗΝ:Ένας γιατρός για 14 ασθενείς χωρίς ΜΕΘ στο Καρπενήσι

Τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία με τον κοροναϊό υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και παραθέτει τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Το νοσοκομείο Καρπενησίου αυτήν τη στιγμή νοσηλεύει 14 ασθενείς με κορωνοϊό. Τους ασθενείς τους παρακολουθεί ένας γιατρός παθολόγος, νυχθημερόν, εδώ και 10 ημέρες. Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας ακόμη παθολόγος, ο οποίος αρρώστησε από κορωνοϊό και λείπει. Λείπει, δε και ο μοναδικός πνευμονολόγος, που επίσης κόλλησε κορωνοϊό. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ. Πριν από λίγες ημέρες, 2 κλίνες εξοπλίστηκαν μέσω δωρεών», τονίζει και συνεχίζει:

Ηχηρό μήνυμα ιερέα-ψυχιάτρου προς την Ιερά Σύνοδο για την ασυλία στους αρνητές: “Η Εκκλησία μας κατάντησε όμηρος φονταμενταλιστών”

«Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου δεν λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχουν εντατικολόγοι γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό

Μέχρι τώρα, διασωληνώθηκαν 5 περιστατικά Covid-19 και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μακρινών αποστάσεων, με μεγάλη ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, διακομίστηκαν σε Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Λαμία και Χαλκίδα» και καταλήγει:

«Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Τα δείγματα στέλνονται Αθήνα και αργούν. Τα ύποπτα κρούσματα διεκπεραιώνονται με rapid test. Είναι επικίνδυνο, καθώς τα συγκεκριμένα τεστ “ξεγελούν”».