• 16 Απριλίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Ανοίγουν κλινικές κοροναϊού με… μαίες-Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

 ΠΟΕΔΗΝ: Ανοίγουν κλινικές κοροναϊού με… μαίες-Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο δέκαδες διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με αποτέλεσμα κάποιοι απ΄αυτούς να πεθαίνουν στην αναμονή για ένα κρεβάτι εντατικής. Σύμφωνα με τον κ Γιαννάνο και οι ΜΕΘ που ανοίγουν είναι υποστελεχωμένες και σε κάποιες απ΄αυτές τα κενά καλύπτονται από…μαίες.

Ειδικά για το «Αγία Όλγα», αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 12 περιστατικά κορωνοϊού σε ράντζα, ενώ τέσσερεις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις κλινικές εκτός ΜΕΘ.
Για το «ΕΛΠΙΣ» για το οποίο ο κ. Γιαννάκος λέει ως μετατράπηκε σε νοσοκομείο κοροναϊού χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ανακοίνωση, αναφέρει ότι σήμερα δίνει μία ακόμη κλινική και σύνολο 106 κλίνες για κοροναϊό.
«Το μόνο που έμεινε είναι η καρδιολογική μονάδα 6 κλινών και η καρδιολογική κλινική 18 κλινών», αναφέρει. Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για κριτήρια επιλογής στη διασωλήνωση των ασθενών. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Την Τετάρτη πέθανε και άλλος διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ στο “Λαϊκό” νοσοκομείο καθώς και μια 82χρονη γυναίκα με κοροναϊό στο νοσοκομείο ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, η οποία ήταν διασωληνωμένη 6 ημέρες εκτός ΜΕΘ. Ένας ακόμη 83χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος 9 ημέρες εκτός ΜΕΘ στη ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ. Έγκλημά τους ότι λόγω μεγάλης ηλικίας τούς τρώνε τα κριτήρια επιλογής για ΜΕΘ».

Δραματική περιγράφει την κατάσταση και στο Κρατικό της Νίκαιας όπου «ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κοροναϊό χρειάζονται διασωλήνωση, ωστόσο το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ-COVID το νοσοκομείο Νίκαιας και παραμένουν τα περιστατικά επί ημέρες σε κοινούς θαλάμους και χάνουν τη ζωή τους. Τώρα είναι 11».

Kαταγράφοντας τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: Ένας στο ΚΑΤ, πέντε ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, τέσσερεις στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, τέσσερεις στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, τέσσερεις στο ΕΛΠΙΣ, ένας στη ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ, έντεκα στο ΝΙΚΑΙΑΣ, τρείς στο ΤΖΑΝΕΙΟ, ένας στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, πέντε στο ΛΑΙΚΟ, τρείς στο ΘΡΙΑΣΙΟ, εννιά στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ένας στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Όσον αφορά την πληρότητα στις ΜΕΘ:

ΚΑΤ: 51 ΣΤΑ 51.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ΣΤΑ 9
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 25 ΣΤΑ 25
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 ΣΤΑ 16
ΕΡΥΘΡΟΣ: 19 ΣΤΑ 20
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 58 ΣΤΑ 58
ΣΩΤΗΡΙΑ: 84 ΣΤΑ 84
ΕΛΠΙΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 16 ΣΤΑ 16
ΤΖΑΝΕΙΟ: 9 ΣΤΑ 9
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ΣΤΑ 12
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ΣΤΑ 17
ΑΤΤΙΚΟ: 40 ΣΤΑ 45