Ρεπορτάζ: Επί πληρωμή εκτός από χειρουργεία, ΜΕΘ, Μονάδες νεογνών-Ο Π.Παπανικολάου μιλά στον libre-Η απάντηση Γεωργιάδη

 Ρεπορτάζ: Επί πληρωμή εκτός από χειρουργεία, ΜΕΘ, Μονάδες νεογνών-Ο Π.Παπανικολάου μιλά στον libre-Η απάντηση Γεωργιάδη

Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις προχώρησε η ΟΕΝΓΕ μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως αποκάλυψε, οι ασθενείς καλούνται τώρα να πληρώνουν μέχρι και για τη ΜΕΘ, ενώ στην επί πληρωμή λίστα έχουν συμπεριλάβει και τη νοσηλεία σε Μονάδες Νεογνών.

Τις σοβαρές αποκαλύψεις έκανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, γράφοντας χαρακτηριστικά: 

  • «Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως την ΚΥΑ περί “απογευματινών” τάχα την είχε υπογράψει πριν 13 μέρες. Τελικά το ΦΕΚ βγήκε σήμερα. Περιλαμβάνει και μη χειρουργικές πράξεις, π.χ. νοσηλεία σε ΜΕΘ! Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000€ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Για να προλάβω: είναι η 2η σελίδα του Παραρτήματος Ι της ΚΥΑ όπου αναφέρονται οι “εξαιρετικά βαρείες” = 2.000 € από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ για να μην πεθάνει)».

Kαι παραθέτει τα σχετικά στοιχεία από το ΦΕΚ.

Μιλώντας στο libre ο Πάνος Παπανικολάου κάνει λόγο για «ένα λάθος που έγινε εξεπίτηδες».

«Ο Αδ. Γεωργιάδης μου απάντησε και ισχυρίζεται εμμέσως πλην σαφώς ότι το αόρατο χέρι της αγοράς έκανε λάθος κι έβαλε όλους τους κωδικούς ιατρικών πράξεων, τους άσχετους, στην ΚΥΑ. Του απάντησα ‘’άρα ομολογείς αβάστακτη ελαφρότητα και προχειρότητα για μία ΚΥΑ που τη λιβάνιζες 13 μέρες’’. Δεν πιστεύω ότι είναι καταλάθος. Είναι καταλάθος εξεπίτηδες και ήλπιζαν να περάσει στο ντούκου».

Αποκαλύπτει, δε, ότι «στην ΚΥΑ με τα επί πληρωμή χειρουργεία έχουν συμπεριλάβει πέρα από τις εντατικές θεραπείες κάθε είδους και τη νοσηλεία σε νεογνά, τις μεταμοσχεύσεις και όλες τις επεμβάσεις –ανακουφιστικές και θεραπευτικές- σε καρκινοπαθείς!».

Ο… τιμοκατάλογος

Η απάντηση του Υπουργού:

Σχετικά Άρθρα