• 9 Μαΐου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής – “Πόλεμος” στις εφημερίες

 ΠΟΕΔΗΝ: 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής – “Πόλεμος” στις εφημερίες

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, παρά τη δημιουργία επιπλέον αυτοσχέδιων ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες και σε δωμάτια κλινικών με υποτυπώδη εξοπλισμό, και σήμερα στην Αττική έχουμε 52 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ.

«Τραγικό είναι ότι 30 εξ αυτών των διασωληνωμένων ασθενών έχουν πολλές ημέρες εκτός ΜΕΘ και δεν έρχεται η σειρά τους για να απορροφηθούν. Προφανώς δεν πληρούν τα κριτήρια, έναντι άλλων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 6
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 4
ΕΛΠΙΣ 4 σε αυτοσχέδια ΜΑΦ σε θάλαμο κλινικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 9 σε λίστα αναμονής
ΤΖΑΝΕΙΟ 4
ΘΡΙΑΣΙΟ 2
ΝΙΚΑΙΑ 15
ΛΑΪΚΟ 2
ΕΡΥΘΡΟΣ 6
Σύνολο διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ: Τουλάχιστον 52

Δύσκολες εφημερίες
Το Αττικόν εφημέρευε χθες Κυριακή και έκανε 65 εισαγωγές περιστατικών κοροναϊού. Ανέπτυξε και υπάρχουν αυτή τη στιγμή 50 ράντζα με γενικά περιστατικά.

Ο κ. Γιαννάκος στηλιτεύει την απόφαση να καταργηθεί η καθημερινή εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας για ορθοπεδικά περιστατικά.

«Εξυπηρετεί ατυχήματα των κατοίκων της περιοχής, που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά από άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Λένε για εξοικονόμηση προσωπικού και χώρων λόγω κοροναϊού», αναφέρει.

Εικόνες Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Συμφωνα με την ενημέρωση του κ. Γιαννάκου, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη «αρχίζει να θυμίζει Νοέμβριο».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νοσοκομείου Παπανικολάου που εφημέρευε χθες. Εισήχθησαν 55 περιστατικά κοροναϊού και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 35 διασωληνωμένα περιστατικά.

Το νοσοκομείο νοσηλεύει 150 περιστατικά κοροναϊού και στην κορύφωση του δεύτερου κύματος (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) το ίδιο νοσοκομείο νοσήλευε 200 περιστατικά.

«Είμαστε στα πρόθυρα ημερών Νοεμβρίου με επιλογές περιστατικών για ΜΕΘ», προειδοποιεί ο κ. Γιαννάκος.