• 27 Νοεμβρίου, 2021

Πλεύρης: Εάν χρειαστεί θα πάμε σε υποχρεωτικές διαδικασίες απέναντι σε ιδιώτες γιατρούς

 Πλεύρης: Εάν χρειαστεί θα πάμε σε υποχρεωτικές διαδικασίες απέναντι σε ιδιώτες γιατρούς

«Ζητάμε από τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα κίνητρα που δίνουμε θα πάμε και σε υποχρεωτικές διαδικασίες για να μπουν στο σύστημα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια στη Βουλή, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε σχετική τροπολογία.

Ο κ. Πλεύρης, εξήγησε πως με την τροπολογία αυτή «παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς, ειδικοτήτων που έχει ανάγκη το σύστημα, να μπορέσουν να παράσχουν υπηρεσίες για συγκεκριμένο διάστημα και να αμείβονται για την κάθε εφημερία που θα κάνουν με το ποσό των 250 ευρώ– και μάλιστα υπάρχει και μια συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε αυτά να είναι με αυτοτελή φορολόγηση».

Ο υπουργός σημείωσε πως ήδη «λαμβάνουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία» και παράλληλα «ζητάμε και από ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Σύστημα».

Επισήμανε δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, πως με το ίδιο ποσό θα αμείβονται και οι γιατροί του ΕΣΥ για εφημερίες που κάνουν πάνω από το πλαφόν και με τα ίδια φορολογικά κίνητρα.

Σχετικά με τη διάταξη της τροπολογία που αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, ο υπουργός ανέφερε ότι η επανεξέταση του μέτρου επεκτείνεται μέχρι της 31/12/2021. Οι ανεμβολίαστοι μόνιμοι γιατροί θα βρίσκονται σε αναστολή όσο χρειαστεί, ενώ στους ανεμβολίαστους επικουρικούς δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση, ανέφερε.