Πλεύρης: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απαράδεκτες δηλώσεις Κασσελάκη

 Πλεύρης: Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απαράδεκτες δηλώσεις Κασσελάκη

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανιστόρητες δηλώσεις Κασσελάκη που αφορούν την κατεχόμενη Κύπρο εξαπέλυσε ο Θάνος Πλεύρης στην Βουλή καλώντας τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτη Φάμελλο να τοποθετηθεί.«Δεν του φταίνε τα ελληνικά του κ. Κασσελάκη, και στα Αγγλικά το ίδιο θα έλεγε.Στα ελληνικά μπόρεσε να πει «βόρειο τμήμα», μπόρεσε να πει «κρατίδιο δικό τους» αλλά δε μπόρεσε να πει κατεχόμενα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε «ο άνθρωπος που μπορεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα μίλησε για «κρατίδιο και βόρειο τμήμα και δικό τους τμήμα». Δεν θα το αποφύγει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πάρει θέση. Εκφράζει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει δήθεν «κρατίδιο» και «βόρειο τμήμα»; Να τοποθετηθείτε» εν’ώ συμπλήρωσε «αυτές οι θέσεις συνάδουν με έναν άνθρωπο που είναι κατά της υποχρεωτικής θητείας. Μας είπε ο κ. Κασσελάκης ότι στην πρώτη γραμμή πρέπει να είναι άνθρωποι που πληρώνονται. Αυτός ο τόπος έμεινε ελεύθερος από τους Ελληνες που έδωσαν την ζωή τους και όχι πληρωμένα στελέχη της Γκόλντμαν Σακς».

«Ο κ. Φάμελλος μίλησε χθες και μας εγκάλεσε. Εξέφρασε την ανησυχία για τις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ και κατά πόσο εμείς θέτουμε τα θέματα για την Κύπρο και τον κυπριακό ελληνισμό. Χθες το βράδυ ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «κρατίδιο , βόρειο τμήμα και δικό τους τμήμα». Δεν θα με απασχολούσε τι λέει ο κ. Κασσελάκης. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά και πρέπει να πάρει θέση. Να πάρει θέση οκ. Φάμελλος» ανέφερε ο κ. Πλεύρης σε άλλο σημείο για να προσθέσει ότι οι δηλώσεις Κασσελάκη έχουν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στην Κύπρο.

«Ο πρώην υπουργός Υγείας της Κύπρου σε ανάρτησή του αναφέρει πως «Τέτοιες δηλώσεις για εμάς είναι μαχαιριά στην καρδιά μας που ξεριζωθήκαμε από τις πατρίδες μας»» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «αυτοί οι άνθρωποι ξεριζώθηκαν από την Αμμόχωστο όχι από την Εκάλη».

Στο στόχαστρο του κ. Πλεύρη μπήκε και η κα Θεοδώρα Τζάκρη: «Σήμερα το πρωί η κα Τζάκρη ήταν στο ΣΚΑΙ και ακούστε τι είπε. Είπε ότι κάποιοι που ανήκουν στο στρατόπεδο Αχτσιόγλου μιλούσαν για Πρέσπες Αιγαίου και προανήγγειλαν υποχωρήσεις. Αν οι Πρέσπες Αιγαίου ήταν κακές ήταν κακή και η Συμφωνία των Πρεσπών».

Σχετικά Άρθρα