• 31 Ιουλίου, 2021

Πέτσας: Ξεκάθαροι κανόνες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

 Πέτσας: Ξεκάθαροι κανόνες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Για τις εξελίξεις με την πανδημία, το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, αλλά και το τέταρτο κύματος κοροναϊού, μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1.

«Έχουμε την δυνατότητα να έχουμε περισσότερα εμβόλια και αυξάνεται η δυνατότητα να γίνεται η μεταφορά ασθενών σε εμβολιαστικά κέντρα με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών και τόνισε ότι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έκαναν κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, υπάρχει μία διστακτικότητα από ιδιώτες γιατρούς να πάνε. Όσον αφορά στα ραντεβού για εμβολιασμούς, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι οι ρυθμοί προχωράνε ικανοποιητικά τις τελευταίες 10 μέρες, τόνισε, όμως, ότι «ο χρόνος είναι αντίπαλος μας σε αυτή την συγκυρία, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».

Πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί η παραπομπή Παππά – Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Γεραπετρίτης και… αγωνία για τις διαρροές

Σχετικά με τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου για επικείμενες απολύσεις ανεμβολίαστων, ο Στ. Πέτσας υποστήριξε ότι θα μείνει στην ανασκευή της δήλωσης που έκανε η ίδια η υφυπουργός εργασίας αλλά τόνισε ότι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 υπάρχει πρόβλημα αν το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων δεν έχει εμβολιαστεί. «Το μέτρο της αναστολής που προχώρησε η κυβέρνηση δείχνει τον ορίζοντα στους ανθρώπους που εργάζονται στο σύστημα υγείας», είπε ενώ για τους εκπαιδευτικούς είπε ότι υπάρχει ανησυχία από γονείς και υπογράμμισε ότι αυτά είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον Σεπτέμβριο. «Το άρθρο 5 είναι σοφό άρθρο και δίνει την δυνατότητα στο ΣτΕ να κρίνει τι είναι συνταγματικό και τι όχι», τόνισε.

Όσον αφορά στα συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Ιουλίου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι είναι ανησυχητική η εικόνα για τους ίδιους» και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό των αντιεμβολιαστών δεν είναι αποτρεπτικό για να χτίσουμε τείχος ανοσίας». «Έχουμε συμμάχους και την κοινωνία και την Εκκλησία στην προσπάθεια του εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι «με όσους έχω μιλήσει κανείς δεν είναι απέναντι. Το θέμα των μοναστηριών το βλέπουμε και ψάχνουμε λύσεις».

Ακόμα, δήλωσε αισιόδοξος για τα νούμερα εμβολιασμού για το επόμενο διάστημα αλλά επισήμανε ότι, λόγω των μεταλλάξεων, το τείχος ανοσίας ανεβαίνει στο 80%. Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι δεν είμαστε σε αυτή τη φάση και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει νέο κύμα πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους όχι την οικονομία».