• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέφτει “βόμβα” στον ανασχηματισμό: Διακινείται σενάριο για πρόσωπο έκπληξη – Οι τελευταίες πληροφορίες

 Πέφτει “βόμβα” στον ανασχηματισμό: Διακινείται σενάριο για πρόσωπο έκπληξη – Οι τελευταίες πληροφορίες

Για την Πέμπτη μεταφέρεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 το πρωί καθώς σε λίγη ώρα ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες Νίκος Δένδιας, Κώστας Καραμανλής, Κυριάκος Πιερρακάκης, Κωστής Χατζηδάκης και  Σπήλιος Λιβανός προβάλουν ως οι σταθερές αυτού του ανασχηματισμού.

Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνης Γεωργιάδης αν και εφόσον αλλάξουν χαρτοφυλάκιο, θα κατευθυνθούν προς ρόλο, που θα απηχεί απόλυτα το θετικό πρόσημο που έχει βάλει ο Πρωθυπουργός στο έργο τους.

Στα Υπουργεία Παιδείας ή Πολιτικής Προστασίας που οι πληροφορίες θέλουν αλλαγή φρουράς, ξεκαθαρίζεται ότι η κεντρική γραμμή πλεύσης που είχε χαράξει η Κυβέρνηση θα μείνει ίδια. Πέρα από τους προφανείς λόγους που χρεώνονται στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην περίπτωση της Νίκης Κεραμέως περισσότερο βαραίνει η δυστοκία να πείσει το κοινωνικό ακροατήριο για την χρησιμότητα των παρεμβάσεων της στα ΑΕΙ.

Το υπουργείο Υγείας τείνει να γίνει ο καταλύτης των αλλαγών καθώς τόσο ο διάδοχος του Βασίλη Κικίλια (Θεοδωρικάκος ή για κάποιους ακόμη μία δύσκολη αποστολή για τον Μάκη Βορίδη), όσο και το που θα καταλήξει ο ίδιος (Ναυτιλίας είναι το επικρατέστερο και θα το επιθυμούσε) θα πυροδοτήσουν αλλεπάλληλες καραμπόλες.

Η προοπτική να μείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην κυβέρνηση αλλά σε άλλο πόστο, δεν είναι αμελητέα. Όμως θα πρέπει να εξηγηθεί πολιτικά πώς του απονέμονται ευθύνες αλλά φαντάζει τόσο δύσκολο να τον αποχωριστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι δυσεξήγητο και για πολλούς γαλάζιους βουλευτές.

Όσο, δε, για το πολυθρύλητο άνοιγμα στο κέντρο και στην κεντροαριστερά, δεν μπορεί να περιοριστεί σε στελέχη «μεσαίας επετηρίδας» αλλά χρειάζεται μεταγραφή που θα είναι «από την Α Εθνική» όπως έλεγε πρόσωπο που έχει συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό κατά την κυοφορία των αλλαγών στις ΗΠΑ.​

Πάντως τις τελευταίες ώρες διακινείται ένα σενάριο για πρόσωπο έκπληξη το οποίο προέρχεται από την κεντροαριστερά και εφόσον ισχύσει θα αποτελέσει είδηση μεγατόνων στον ανασχηματισμό….