Παραίτηση Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κριτική από τα “Ellinika Hoaxes” για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου

 Παραίτηση Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κριτική από τα “Ellinika Hoaxes” για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου

Tα Ellinika Hoaxes «καρφώνουν» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την έκθεση σχετικά με τα ΜΜΕ που δημοσίευσε. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου, τονίζοντας ότι η «σήψη και η παρακμή είναι πλέον ορατές και έξω από τα σύνορα της χώρας».

«Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο “Ελευθερία της Έκφρασης κατά το 2021”, σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Γραμματέα της Βουλής, άρθρα ιστοσελίδων και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν περιέχει κατάταξη των χωρών-μελών του Συμβουλίου ως προς ελευθερία του τύπου» αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes και προσθέτουν:

«Το γράφημα (χάρτης) που διακινήθηκε ως ενδεικτικός του επιπέδου ελευθερίας του τύπου, στην πραγματικότητα αποτυπώνει την κατάσταση κινδύνου ανά χώρα ως προς τις ατομικές ψηφιακές δεξιότητες, υποενότητα στην αξιολόγηση του γραμματισμού στα ΜΜΕ. Προέρχεται από έκθεση του Κέντρου για τον Πλουραλισμό των ΜΜΕ και την Ελευθερία του Τύπου (CMPF) το 2021».

Δημοσίευμα από τα Ellinika Hoaxes

O Γιάννης Οικονόμου δημοσίευσε την έκθεση Media Pluralism Monitor η οποία όπως υποστήριξε είναι υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μόνο που την έρευνα δεν την έκανε το Συμβούλιο της ΕΕ αλλά… συνεργάτες του! Μάλιστα έχει high risk σε πολλούς κρίσιμους και καίριους τομείς. Τη σκυτάλη πήραν φιλοκυβερνητικά σάιτ τα οποία έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τη «θέση» της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου, τονίζοντας ότι η «σήψη και η παρακμή είναι πλέον ορατές και έξω από τα σύνορα της χώρας».

Παναγιώτης Δρίβας