• 22 Ιουνίου, 2021

Κεραμέως για Πανελλαδικές : “Θωρακίζουμε το κύρος των Πανεπιστημιακών Σπουδών”

 Κεραμέως για Πανελλαδικές : “Θωρακίζουμε το κύρος των Πανεπιστημιακών Σπουδών”

Με άρθρο της στον «Ελεύθερο Τύπο» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρεται στις Πανελλαδικές και υπεραμύνεται της απόφασης για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αναλυτικά το άρθρο της υπουργού στην εφημερίδα:

«Οι αλλαγές που ξεκινούν από φέτος αποσκοπούν στη βελτίωση των προοπτικών για τις νέες και τους νέους μας, με την παροχή περισσότερων και καλύτερων επιλογών, πιο στοχευμένων, πιο κοντά στις κλίσεις, στα ταλέντα και στις επιθυμίες τους.

Γράφει η Νίκη Κεραμέως

– Με το παράλληλο μηχανογραφικό αναδεικνύουμε την αναβαθμισμένη δημόσια επαγγελματική κατάρτιση, τα Δημόσια ΙΕΚ, ως εναλλακτική εκπαιδευτική διαδρομή, παράλληλα με τον δρόμο του πανεπιστημίου. Μέσω αυτού, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οδηγηθούν σε πάνω από 50 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, όπως τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής – web designer, επιμελητής πτήσεων, στέλεχος διεθνούς εμπορίου, ηχολήπτης, τεχνικός βιολογικής γεωργίας.

– Με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής διασφαλίζουμε ότι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές έχουν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους στον προβλεπόμενο χρόνο, δίνοντας τέλος στο φαινόμενο εισαγωγής φοιτητών με 1 και 2 στα 20, καθώς και στον εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό αλλά και ποσοστό αποφοίτησης. Θωρακίζουμε το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών, ενισχύουμε την αυτονομία των πανεπιστημίων και τη δυνατότητα κάθε τμήματος να διαμορφώσει την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή του φυσιογνωμία, καθώς για πρώτη φορά προβλέπεται αποφασιστικός ρόλος των ΑΕΙ στην εισαγωγή των φοιτητών.

Σοκ στην Κέρκυρα: Άγριο έγκλημα- Νεκροί Έλληνας και Γαλλίδα- Αυτοκτόνησε ο δράστης (εικόνες)

Ενδιαφερόμαστε και μεριμνούμε για τη φοίτηση, αλλά και για την αποφοίτηση και τη μετέπειτα πορεία των παιδιών μας. Κυρίως, αναδεικνύουμε τις διαφορετικές εκπαιδευτικές διαδρομές, ώστε οι νέοι και οι νέες μας να αποκτήσουν τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για μια επαγγελματική και προσωπική ολοκλήρωση. Δίνουμε επιλογές, αλλά και εργαλεία, για να μπορούν να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει».