• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Οικονόμου: Τριψήφιος ο αριθμός των γιατρών που θα επιστρατευτούν

 Οικονόμου: Τριψήφιος ο αριθμός των γιατρών που θα επιστρατευτούν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, καθώς και για την χορήγηση της τρίτης δόσης και πως αυτή μπορεί να συνδεθεί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών τόνισε ότι «Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία. Θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο (σ.σ. των γιατρών που θα επιστρατευτούν) αν δεν καλυφθούν τα κενά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, ενώ μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το βασικό όπλο μας είναι το εμβόλιο.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση αλλά αρμοδιότεροι για αυτό είναι οι ειδικοί. Τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν εδώ και μια εβδομάδα έχουν αποδώσει», τόνισε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι και οι εκτεταμένοι έλεγχοι των Αρχών έχουν αποτέλεσμα.

Και πρόσθεσε ότι «Γίνεται προσπάθεια από το σύνολο της πολιτείας να αντιμετωπίσουμε τον κοροναϊό έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις ανθρώπινες απώλειες. Οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με έναν πιο ικανοποιητικό ρυθμό και είναι βάσιμη ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε μια σταθεροποίηση».

Ωστόσο, η ανάγκη της τρίτης δόσης του εμβολίου είναι επιτακτική, εξού και υπάρχει στο τραπέζι του Μαξίμου η σκέψη το πράσινο πιστοποιητικό να συνδέεται πλέον και με την τρίτη δόση.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, οι συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις 2 προηγούμενες δόσεις να πειστούν και για την τρίτη. Ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.