Οικονόμου: Ξέρουμε ποιος έδωσε φωτοβολίδες στον 18χρονο – Διαρροές από το υπουργείο μιλούν για λάθος διατύπωση – Ποιος είναι ο 26χρονος που ελέγχεται ως πιθανός “καθοδηγητής”

 Οικονόμου: Ξέρουμε ποιος έδωσε φωτοβολίδες στον 18χρονο – Διαρροές από το υπουργείο μιλούν για λάθος διατύπωση – Ποιος είναι ο 26χρονος που ελέγχεται ως πιθανός “καθοδηγητής”

Για την πορεία των ερευνών προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που προμήθευσε στον 18χρονο και στους υπολοίπους τα «όπλα» με τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στου Ρέντη, μίλησε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που τους προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξηγούν ότι πρόκειται για λάθος διατύπωση, καθώς ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» ούτε έχει κατονομαστεί ούτε έχει ταυτοποιηθεί.

Σε 26χρονο χούλιγκαν στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ ως οργανωτή των επεισοδίων

Σε έναν 26χρονο χούλιγκαν στρέφεται το ενδιαφέρον της Ελληνικής Αστυνομίας ως ενδεχομένως οργανωτή των αιματηρών επεισοδίων στου Ρέντη πριν από πέντε ημέρες. Χωρίς να σταματά να εξετάζει κι άλλα σενάρια.

Κι αυτό ύστερα από την αναφερόμενη κατάρριψη του άλλοθι που πρόβαλε ο 26χρονος ότι βρισκόταν σε άλλο σημείο, τις κρίσιμες ώρες του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 26χρονος που έχει ήδη δώσει τρεις καταθέσεις στους αστυνομικούς, είχε συλληφθεί και για άλλες υποθέσεις οπαδικής βίας. Είναι συγγενής (σ.σ. κι από την ίδια περιοχή της Δυτικής Αττικής) του 18χρονου που ήδη κατηγορείται για την εκτόξευση της ναυτικής φωτοβολίδας που προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό και τον ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 26χρονος στους αστυνομικούς είχε μεταβεί στο κλειστό του Ρέντη πριν τα επεισόδια, πληροφορήθηκε ότι θα υπάρξουν επεισόδια και συνέστησε σε άλλους φανατικούς οπαδούς να το αποφύγουν.

Ακολούθως -όπως υποστήριξε- αναχώρησε από το γήπεδο γιατί είχε ραντεβού με άγνωστο ιδιώτη και στην συνέχεια πήγε σε εστιατόριο, απ’ όπου φέρεται να έφυγε στις 9.30μμ.

Ωστόσο η εξέταση των καμερών από αστυνομικούς φέρεται να δείχνει ότι στο εστιατόριο αυτό έφτασε αρκετή ώρα αργότερα. Πάντως στελέχη της ΕΛΑΣ επεσήμαναν ότι δεν διαθέτουν προς το παρόν στοιχεία -εν αναμονή εξέτασης DNA, αποτυπωμάτων, δεδομένων από άρση απορρήτου κινητών- που να επιβεβαιώνει ή όχι ότι ο 26χρονος ήταν αυτός που κάλεσε την ομάδα των 100-150 χούλιγκαν να βγουν από το γήπεδο για να επιτεθούν στους αστυνομικούς ή ότι ήταν εκείνος που τους έδωσε φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες για να τις ρίξουν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς 18χρονος στην κατάθεση του αναφέρει ότι «είδε τον 26χρονο στο γήπεδο» και ότι δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια. Όμως ο 18χρονος προσέθεσε ότι ενημέρωσε αργότερα τον 26χρονο για την ρίψη της φωτοβολίδας.

Καθώς κι ότι ο εκείνος του είπε «μην φοβάται κι ότι όλα θα πάνε καλά». Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε δηλώσεις οικείων του 18χρονου που φαίνεται ν αποδίδουν στο 26χρονο, οργανωτικό ρόλο σε δράσεις των χούλιγκαν.

Σχετικά Άρθρα