Οικονόμου: Το επόμενο διάστημα η στήριξη θα είναι οριζόντια για όλους και όλες χωρίς εξαιρέσεις

 Οικονόμου: Το επόμενο διάστημα η στήριξη θα είναι οριζόντια για όλους και όλες χωρίς εξαιρέσεις

Με τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη από τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε σε συνδυασμό με τους άλλους αγωγούς η Ελλάδα θα καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος μείζονος σημασίας. «Η Ελλάδα για άλλη μια φορά κάνει την κρίση ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα οι πληρωμές που έχουμε να κάνουμε θα γίνουν με τρόπο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη όσο καιρό χρειαστεί. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέο πλαίσιο που θα απαντά στην ακρίβεια. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δις. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο αλλά επειδή όπως συνήθως συμβαίνει με τις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευθούν το πρόβλημα κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 34% και ασκεί έλεγχο στην επιχείριση. Η περιουσία του ελληνικού δημοσίου ξεπερνά το 1 δις ενώ το 2019 ήταν 150 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΔΕΗ το 2019 είχε χρεοκοπήσει και είναι η άποψη το ορκωτού ελεγκτή που είχε διορίσει η τότε κυβέρνηση. Αν μας έβρισκε η κρίση όπως ήταν τότε η ΔΕΗ οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.

Το πρόγραμμα αγοράς και διάθεσης μετοχών δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ να διαθέσει τις μετοχές αλλά το δικαίωμα αυτό δεν έχει ασκηθεί. Έτσι τα δημοσιεύματα για μπόνους σε στελέχη της ΔΕΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Χαρακτήρισε ψέμματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Το επόμενο διάστημα η στήριξη θα είναι οριζόντια για όλους και όλες χωρίς εξαιρέσεις τόνισε. Τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα αλλά για μας ο εχθρός είναι η ακρίβεια.

πηγή: Newsit.gr

Χρήστος Σταθόπουλος