“Ο Πούτιν θα δολοφονηθεί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αν ο πόλεμος αποτύχει”

 “Ο Πούτιν θα δολοφονηθεί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αν ο πόλεμος αποτύχει”

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να δολοφονηθεί σε πραξικόπημα για την αποτυχημένη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος “δεν έχει μέλλον”, εάν ο πόλεμος δεν πετύχει, σύμφωνα με απόστρατο στρατηγό των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ανώτατα στελέχη του ρωσικού στρατού και των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας φέρονται ολοένα και περισσότερο απογοητευμένα με τον χειρισμό του πολέμου στην Ουκρανία από τον αδύναμο και άρρωστο τύραννο, όπως αναφέρει η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα “The Sun”.

Σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό Τζακ Κιν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα “κάνει τα πάντα” για να παραμείνει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει ότι η μόνη εναλλακτική θα ήταν ο “θάνατός” του.

Ο πρώην υποδιευντής του Γενικού Επιτελείου Αμερικανικού Στρατού των ΗΠΑ είπε στο Fox News: “Στόχος είναι να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό είναι το κίνητρό του. Θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Η εναλλακτική, ξέρει πολύ καλά, θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος του – τον ​​θάνατό του από τον διάδοχό του” δήλωσε ο Τζακ Κιν.

“Παλεύει για να παραμείνει στην εξουσία και είναι αποφασισμένος, νομίζω, να πετύχει τους στόχους του, παρόλο που η εστίασή του είναι στο νότο της Ουκρανίας” λέει ο Αμερικανός απόστρατος στρατηγός.

“Θέλει ακόμα να κατακτήσει τη χώρα, να ανατρέψει το καθεστώς Ζελένσκι – και παίρνω τον Πούτιν στα σοβαρά. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς τον είχαν υποτιμήσει για αρκετά χρόνια, αλλά έχει στόχο να αναβιώσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία. Νομίζω ότι όσο παραμένει στην εξουσία, θα το επιδιώκει”, τονίζει ο Τζακ Κιν.

“Δεν υπάρχει μέλλον γι’ αυτόν πέρα από το να είναι πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτό είναι γεγονός” σημείωσε.

Το ισχυρό ρωσικό siloviki – ή μπλοκ ασφαλείας των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών – φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Πούτιν για ένα “σοβαρό λάθος” αφού υποχώρησε από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και επικεντρώθηκε στο να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “The Sun”.

Σύμφωνα με το βρετανικό ΜΜΕ, ο Ρώσος δικτάτορας θα μπορούσε τώρα να αντιμετωπίσει μια εξέγερση από τον στενό του κύκλο εν μέσω της άνευ προηγουμένου κριτικής και της αυξανόμενης απαίτησης για “ολοκληρωτικό πόλεμο και κινητοποίηση” στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Είναι η πρώτη φορά που το μπλοκ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών “siloviki” διαχωρίζεται από τις επιθυμίες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί κάθε είδους νέες προοπτικές”, αναφέρει ο Ρώσος ειδικός σε θέματα Ασφάλειας, Αντρέι Σολντάτοφ, μιλώντας στο Κέντρο Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μιας και ίσως οι Ρώσοι στρατηγοί θελήσουν μια εναλλαγή εξουσίας που θα τους χαλαρώσει τα “λουριά” με τα οποία τους κρατά δεμένους ο Πούτιν.

Για να μπορέσουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία ακόμα και πυρηνικό και πιθανή επίθεση και εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Πηγή: thetoc.gr

Χρήστος Σταθόπουλος