Ρωσία: Συνέλαβαν το σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ- Κατηγορείται για τρομοκρατία

 Ρωσία: Συνέλαβαν το σκακιστή  Γκάρι Κασπάροφ- Κατηγορείται για τρομοκρατία

Στην ερήμην σύλληψη του θρυλικού πρώην πρωταθλητή σκακιού Γκάρι Κασπάροφ προχώρησε η Ρωσία, που τον κατηγορεί για τρομοκρατία και για πράκτορα ξένων συμφερόντων.

Σύμφωνα με το δικαστήριο της πόλης Syktyvkar, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στη βορειοδυτική περιοχή Κόμι της Ρωσίας, ο θρυλικός σκακιστής συνελήφθη ερήμην, όπως και το πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου Gennady Gudkov, τον συνιδρυτή του Φόρουμ Ελεύθερη Ρωσία Ivan Tyutrin – το φόρουμ έχει χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητη οργάνωση στη χώρα- και την πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια Yevgenia Chirikova.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για ίδρυση και ηγεσία τρομοκρατικής εταιρείας, τη χρηματοδότηση τρομοκρατικής δραστηριότητας και τη δημόσια δικαίωσή της, αναφέρει το δικαστήριο, όπως μετέδωσε το TASS. «Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των ανακριτικών οργάνων για την προφυλάκιση των Κασπάροφ, Gudkov, Chirikova και Tyutrin ως μέτρο περιορισμού».

Ο Κασπάροφ απάντησε στην περίεργη δήλωση σύλληψης του δικαστηρίου σε μια δηκτική ανάρτηση. «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο έχω συλληφθεί ποτέ« ανέφερε προσθέτοντας: «Καλή παρέα, επίσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας είναι εξίσου τιμητικό το γεγονός ότι το κράτος τρόμου του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό που διαφορετικά θα πήγαινε σε διώξεις και δολοφονίες».

Σχετικά Άρθρα