Ρωσία: Με βίντεο από το γυμναστήριο απαντά ο Καντίροφ στις φήμες για την υγεία του

 Ρωσία: Με βίντεο από το γυμναστήριο απαντά ο Καντίροφ στις φήμες για την υγεία του

Με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να προπονείται σε γυμναστήριο «απάντησε» ο Τσετσένος ηγέτης Ρμανζάν Καντίροφ στην ένονη φημολογία πως η υγεία του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, και πώς βρίσκεται κοντά στον θάνατο.

Η ανεξάρτητη ρωσική Novaya Gazeta Europe, που εδρεύει στην Ευρώπη, δημοσίευσε μια έκθεση τη Δευτέρα που ανέφερε ότι ο Καντίροφ διαγνώστηκε με παγκρεατική νέκρωση το 2019, μια σοβαρή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τον θάνατο του παγκρεατικού ιστού.

Το μέσο, ισχυρίστηκε ότι η πρόσφατα επιδεινωμένη κατάσταση του Καντίροφ ώθησε το Κρεμλίνο να αναζητήσει διάδοχο για να διατηρήσει τη σταθερότητα στην ανήσυχη περιοχή της Τσετσενίας.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, ο Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο στα κανάλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε να κάνει ασκήσεις πίεσης πάγκου, να σηκώνει βάρη και να παλεύει με έναν παρτενέρ του.

«Μια κουραστική μέρα τελείωσε με άσκηση και θετικότητα», ανέφερε ένα μήνυμα που συνόδευε το βίντεο, χωρίς αναφορά στη φημολογούμενη ασθένειά του. «Θυμηθείτε ότι η φροντίδα της υγείας σας είναι μια επένδυση στο μέλλον σας».

Σχετικά Άρθρα