• 13 Αυγούστου, 2020

Ο Καρτερός, ο Πολάκης και ο Μητσοτάκης

 Ο Καρτερός, ο Πολάκης και ο Μητσοτάκης

Για τον Παύλο Πολάκη  -υπέρ φυσικά!- γράφει ο Θανάσης Καρτερός, στη στήλη του στην «Αυγή».

«Ε, είναι αλήθεια. Αυτός ο Πολάκης πολλάκις βγάζει κόσμο από τα ρούχα του. Πετιέται κάθε τόσο, μια με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μια με τη Novartis, μια με τα ορθοκάναλα -από το ορθόν της ενημέρωσης, μην παρεξηγηθούμε-, μια με τον ψηφολέκτη διοικητή νοσοκομείου, για να πει τα δικά του. Να επιτεθεί, να καταγγείλει, να φωνάξει ότι κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή, να αναστατώσει γενικώς την κανονικότητα».

Τελευταία ανακάλυψη του Χανιώτη βουλευτή, η πρόβλεψη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για διπλασιασμό της τιμής νοσηλείας σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, από 800 ευρώ ημερησίως στα 1.600. «Εν τη παλάμη τα διπλά και ούτω φιλοξενήσωμεν», σχολιάζει ο Θ. Καρτερός.

«Και το βρήκε αυτό (σ.σ. ο Π. Πολάκης)», συνεχίζει ο σχολιογράφος, «σκανδαλώδες, από άποψη τόσο ηθική όσο και οικονομική. Και πολιτικά αποκαλυπτικό –έτσι εννοούν τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας! Βάζουν τα κέρδη πάνω από τον πόνο των ανθρώπων, από το δράμα της χώρας, από τη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί. Με τον ΕΓΩ μπροστά. Ο οποίος, ο ΕΓΩ, καθώς τα πανθ’ ορά πρωθυπουργός – αρχιστράτηγος, είναι προφανώς σε γνώση της νέας, διπλάσιας, αποτίμησης της ανθρώπινης ζωής (…) Προσφορά και ζήτηση. Άμα πληρώσεις, μπορείς να τη σώσεις –τη ζωή σου. Δεν καταλαβαίνουν συνεπώς ότι σε συνθήκες πολέμου, που κήρυξε ο ΕΓΩ, οι τιμές των πυρομαχικών ανεβαίνουν», διερωτάται ρητορικώς ο Θ. Καρτερός.

Ν. Παπ.