• 28 Νοεμβρίου, 2021

Νοσοκομεία: Εικόνα κατάρρευσης στη Β. Ελλάδα – ΠΟΕΔΗΝ: Να επιστρατευτούν οι 7.000 υγειονομικοί σε αναστολή

 Νοσοκομεία: Εικόνα κατάρρευσης στη Β. Ελλάδα – ΠΟΕΔΗΝ: Να επιστρατευτούν οι 7.000 υγειονομικοί σε αναστολή

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, με τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας να δίνουν μάχη για να βρουν κρεβάτια ΜΕΘ.

Ακόμα η ομοσπονδία των υγειονομικών καταγγέλλει ιδιώτες γυναικολόγους που συστήνουν στις εγκύους ή στις μέλλουσες μητέρες να μην εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Βόλος: “Έκλεισε το νοσοκομείο” – Πέντε θάνατοι από κοροναϊό στην εφημερία

Η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, θύμισε εποχές του περασμένου χειμώνα σε σχέση με τον κοροναϊό, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και  προσθέτει ότι εισήχθησαν 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 20 ύποπτα περιστατικά. Το Ιπποκράτειο νοσηλεύει πάνω από 150 περιστατικά κοροναϊού, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και τρεις γυναίκες σε εγκυμοσύνη. Οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία προσωρινά σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη Κεντρική Μακεδονία είναι γεμάτες, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

  • το ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν και 3 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. 
  • Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι επίσης γεμάτες και πέντε διασωληνωμένοι βρίσκονται προσωρινά σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής.
  • Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ οι 30 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και οι ανάγκες πολλαπλάσιες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι όσα αναφέρουν οι υγειονομικοί από το ΑΧΕΠΑ. Πάνω από 25 ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται στις κλινικές με υποστήριξη από μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου High Flow σε σοβαρή κατάσταση. Κάποιοι εξ αυτών θα διασωληνωθούν. Νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ασθενείς που χρήζουν ατομικής περιποίησης. Οι λιγοστοί νοσηλευτές έχουν γίνει λάστιχο.

Γιατί δεν επιστρατεύονται οι 7.000 υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή;

Υπό τέτοιες πολεμικές συνθήκες είναι κρίμα να μην επιστρατεύονται οι 7.000 υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα. 400 συνάδελφοι σήμερα από τα νοσοκομεία της χώρας νοσούν αν και είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. 800 συνάδελφοι δουλεύουν κανονικά με δύο rapid test που απαλλάχθηκαν του εμβολιασμού από τις αρμόδιες επιτροπές.

Τα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής γεμίζουν με ράντζα.  Λόγω άρσης των περιορισμών γεμίζουν με έκτακτα περιστατικά άλλων παθήσεων. Δεν διαθέτουν κλίνες για τη νοσηλεία τους καθότι δεσμεύονται σε περιστατικά κοροναϊού. Πρωταθλητής των ράντζων είναι το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με 100 ράντζα μετά από κάθε εφημερία.

Ιδιώτης γυναικολόγος προτρέπει τις εγκύους να μην εμβολιαστούν

Την Παρασκευή λάβαμε καταγγελία από πολίτη για την αντιεμβολιαστική δράση γιατρού γυναικολόγου ιδιώτη με ονοματεπώνυμο. Προτείνει σε εγκύους και υποψήφιες μητέρες να μην κάνουν το εμβόλιο.

Καταγγελίες για τον εν λόγω γιατρό διαπιστώσαμε ότι κοινοποιήθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης χωρίς να ληφθούν μέτρα. Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Πάνω από 300 νεκροί σε 15 ημέρες

Πάνω από 300 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι (περίπου 85-87%), έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 15 μέρες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες ανέρχεται σε 1008 και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ σε 159.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει από κορονοϊό 160 άνθρωποι σε νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη και Δυτική Μακεδονία), ενώ από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 159 στην περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

Η εικόνα των νοσηλειών τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ έχει ως εξής: 529 νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες (74,9% ανεμβολίαστοι) και 91 σε ΜΕΘ (91,2% ανεμβολίαστοι). Στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ σήμερα νοσηλεύονται 479 (74,3% ανεμβολίαστοι) και 61 σε ΜΕΘ (89,7% ανεμβολίαστοι).