• 21 Απριλίου, 2021

Νέα εξέλιξη: Ο Γώγος “κλείνει” την πόρτα για… Πάσχα στο χωριό

 Νέα εξέλιξη: Ο Γώγος “κλείνει” την πόρτα για… Πάσχα στο χωριό

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μακροπρόθεσμες προβλέψεις. Ελπίζουμε να είμαστε στην κορύφωση στα μέσα της άλλης εβδομάδας (σ.σ αυτής που μπαίνει) ωστόσο συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Αχαΐα η Κρήτη η Θεσσαλονίκη. Η θετικότητα βρίσκεται στο 5%-6 και υπάρχει μεγάλη διασπορά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους», επισημαίνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο παθολόγος λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων προϋποθέτει την ευρεία παρακολούθηση και το στοχευμένο τέστινγκ. Παράλληλα με την πτώση της καμπύλης το τέστινγκ θα βοηθήσει να ανοίξουμε. To self testing θα βοηθήσει επικουρικά καθώς θα βοηθά στη γρήγορη απομόνωση θετικών και στην άμεση προσφυγή για επανέλεγχο από επαγγελματία Υγείας».

Με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα ακόμη και στην κορύφωσή του να φτάσει το πανδημικό κύμα τις ημέρες που ακολουθούν τα κρούσματα θα μείνουν σταθερά υψηλά για αρκετές ημέρες μέχρι να αρχίσει η πτώση τον ρυθμό της οποίας επίσης οι επιστήμονες δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια.

«Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πιθανό άνοιγμα λυκείων όπως και του λιανεμπορίου κάνει αμφίβολο το Πάσχα στο χωριό όπως ήλπιζαν οι περισσότεροι κάτοικοι της Αθήνας και άλλων αστικών περιοχών. Μακάρι να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα και να αποφορτιστούν οι μεγάλες πόλεις. Προαπαιτούμενο όμως είναι να έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και τα τεστ για να προστατευτούν και η επαρχία και τα νησιά» τονίζει ο κ. Γώγος προσθέτοντας ότι όλο μας το βάρος πέφτει στο πώς θα λήξει όλο αυτό ομαλά.