Ο καιρός το Πάσχα: Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι καλές

 Ο καιρός το Πάσχα: Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι καλές

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών μοντέλων, τόσο τη Μεγάλη Εβδομάδα όσο και προς το τέλος της- δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα- ο καιρός θα είναι άστατος με πιθανότητα βροχής.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα υπάρξουν κάποιες κακοκαιρίες με βροχές. Δεν αποκλείεται κοντά στο Πάσχα, το Μεγάλο Σάββατο να υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και με θερμοκρασίες χαμηλότερες και πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. «Δεν φαίνεται κάποια ακραία κατάσταση, κάποια ακραία κακοκαιρία», είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν γύρω στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, συμπληρώνοντας ότι οι μπόρες βγαίνουν συνήθως τις μεσημεριανές ώρες.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Αρνιακός, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, τόνισε πως δεν αποκλείονται οι βροχές. «Τις βροχές δεν τις αποκλείουμε, θα έχουμε τον γνωστό πασχαλιάτικο καιρό που είναι άστατος. Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορεί να έχουμε βροχές, την Κυριακή ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να έχουμε βροχούλες. Θα έχουμε έναν παραδοσιακό καιρό το Πάσχα όπως όλα τα χρόνια, δεν φαίνεται κάτι ακραίο» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν και το πώς θα είναι ακριβώς ο καιρός δεν το ξέρουμε, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται ανάμεσα σε 26 και 28 βαθμούς Κελσίου ενώ μέχρι την Πρωτομαγιά δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερα βροχές» λέει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Σχετικά Άρθρα