Υπουργείο Μεταφορών: Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας

 Υπουργείο Μεταφορών: Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας

Τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν 04:00 καθώς επισήμως μπήκαμε στη θερινή ώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

  • «Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την κατάργηση της αλλαγής ώρας. Η πρόταση ήταν ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Το θέμα της κατάργησης της διπλής εναλλαγής της ώρας έχει μείνει στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρώπης. Είχε προταθεί μετά και από αίτημα μεγάλης ομάδας πολιτών για κατάργηση της εναλλαγής της ώρας. Να παραμείνουμε δηλαδή σε μια σταθερή ώρα. Είτε την θερινή, είτε την χειμερινή. Έγινε μια πανευρωπαϊκή διαβούλευση. Ακολούθως κατατέθηκε σχετική πρόταση η οποία άφηνε το ελεύθερο στις χώρες της ΕΕ να αποφασίσουν σε ποια ώρα θέλουν να παραμείνουν. Η πρόταση εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα ενώπιον του συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα