Σκρέκας: Αλλαγή ώρας – Τι θα ισχύσει για φέτος

 Σκρέκας: Αλλαγή ώρας – Τι θα ισχύσει για φέτος

Δεν θα σταματήσει σύντομα η συνήθεια να αλλάζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας κάθε έξι μήνες, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Φλέγον εξακολουθεί να είναι το ζήτημα της αλλαγής ώρας και το ενδεχόμενο να παγιωθεί η θερινή ώρα στη χώρα μας, κάτι που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία πλέον λόγω της ενεργειακής κρίσης, στην προσπάθεια που γίνεται για εξοικονόμηση ενέργειας. Για το συγκεκριμένο θέμα ερωτήθηκε και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το πρωί του Σαββάτου (15/12), με την απάντησή του να μην είναι ιδιαίτερα… ενθαρρυντική για γρήγορη λύση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από σχετική ερώτηση τοποθετήθηκε στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με τον Κώστα Σκρέκα να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα».

Αλλαγή ώρας: Τι ισχύει για φέτος

‘Οσον αφορά στη φετινή περίοδο πάντως, για ακόμη μία χρονιά θα κληθούμε να αλλάξουμε τους δείκτες των ρολογιών μας. Για την ακρίβεια, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η ώρα θα αλλάξει, με το μέτρο της θερινής ώρας να λήγει στις 30 Οκτωβρίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, δηλαδή από τις 4:00 π.μ. στις 3:00 π.μ.

Σχετικά Άρθρα