• 18 Ιουνίου, 2021

Μιθριδάτης: “Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο” (vid)

 Μιθριδάτης: “Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο” (vid)

Το νέο τραγούδι του Μιθριδάτη (μουσικό έργο μικρού μήκους, όπως το περιγράφει) λέγεται «Για να μην τα χρωστάω».

Από την κριτική του Έλληνα ράπερ δεν γλιτώνει κανένας και ειδικά η κυβέρνηση από τα τελευταία μεγάλα γεγονότα στη χώρα και κυρίως αυτό της πανδημίας.

«Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο κι ένα φλώρο έχεις ξαφνικά για τύραννο Μια Πρωθυπουργάντζα που έχει στην καβάτζα κάθε ορντινάντζα, δευτεράντζα για μπροστάντζα…»
«Ο Λουδοβίκος μας, ο άρχοντας, ο άναξ, αν ο κόσμος δεν κατάπινε όλη μέρα ζάναξ»
«Περνάνε νομοσχέδια εκτρώματα στα χώματα…»
«Μέλι είναι το έλλειμα κι είναι το μέλημά τους, ν’ αφήσουν ένα ρημαδιό ξανά στο όνομά τους»
«Οκτάωρη εργασία είναι μπαναλιτέ και κάθε υπερωρία θα είναι απληρωτέ»
«Τώρα fake news λένε την προπαγάνδα, με χαρτοπολτό από ευρώ φτιάχνεις ανδριάντα. Ο ηγέτης μας στο σετ για συνέντα τετ-α-τέτ, ρωτάει ο Πινόκιο απαντά ο Πινοσέτ»

Ανάλυση: Η “νέα κανονικότητα” του ΣΥΡΙΖΑ

«Τον τελευταίο καιρό, γράφω ένα καινούργιο κομμάτι. Είχα σκοπό να μην ασχοληθώ με αυτό που βιώνουμε, αλλά τελικά θα ασχοληθώ. Είναι ένα κομμάτι με θέμα το τι βιώνουμε στην Covid εποχή. Δεν επικεντρώνεται αποκλείστηκα στην πανδημία, αλλά στα αποτελέσματα που φέρνει. Το πρόβλημα δεν είναι η πανδημία και ο κοροναϊός. Οι πρωταγωνιστές είναι το θεματάκι μας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο συμπεριφορισμός μας εν καιρώ πανδημίας. Η πανδημία είναι το φόντο. Πώς είναι στο «Walking Dead» τα ζόμπι που είναι ουσιαστικό το σκηνικό, το περιβάλλον; Η πλοκή είναι μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι γίνεται και με την πανδημία. Το πρόβλημα είναι η πολιτική και κοινωνική διαχείριση. Είτε από την κυβέρνησή μας είτε από το λαό μας. Αυτό ετοιμάζω αυτή την στιγμή και πολύ σύντομα θα έχω την χαρά να το μοιραστώ μαζί σας», είχε δηλώσει ο ράπερ.