• 25 Ιανουαρίου, 2021

Μήνυμα Μητσοτάκη: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στους πολίτες για τον κοροναϊό

 Μήνυμα Μητσοτάκη: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στους πολίτες για τον κοροναϊό

Ο πρωθυπουργός όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες πρόκειται να απευθυνθεί στους πολίτες για τον κοροναϊό – πιθανώς στο πλαίσιο της πρωινής τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον επικεφαλής της ομάδος επιδημιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για την κοσμοσυρροή και της απειθαρχίας προς τα μέτρα, που εκδηλώνονται στις δεξιώσεις των γάμων, στα κέντρα διασκέδασης και τις επόμενες ημέρες στις Εκκλησίες.

Μάλιστα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα λήψης και νέων, επιπρόσθετων, περιοριστικών μέτρων ακριβώς για τα προαναφερθέντα φαινόμενα, αλλά και για τα «εισαγόμενα» κρούσματα από τις βόρειες πύλες εισόδου της χώρας και δη την Κακαβιά, την Κρυσταλλοπηγή, τον Προμαχώνα και τους Ευζώνους.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει να «μιλήσει» στο συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών, ζητώντας τους κατ ουσίαν να ξαναπιάσουν το νήμα της περιόδου Απριλίου – Μαΐου και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις εντολές των ειδικών, προεξάρχοντος του Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως πιθανώς η κατάσταση να είναι κρισιμότερη και από την περίοδο της καραντίνας, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει, πλέον, η πολυτέλεια της απόφασης για ένα δεύτερο, καθολικό lockdown.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται στο μήνυμα του να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση διαθέτει την βούληση και την αποφασιστικότητα να λάβει οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα.

Πάντως στην κυβέρνηση δεν λείπουν τα φαινόμενο έλλειψης συντονισμού και αντιφατικών μέτρων, με βασικότερο αυτό με την αύξηση της πληρότητας των πλοίων την ώρα που επιβαλλόταν η καθολική χρήση μάσκας.