• 11 Μαΐου, 2021

Μήνυμα “εμπιστοσύνης” Αναστασιάδη στην AstraZeneca- Εμβολιάζεται ολόκληρη η κυπριακή κυβέρνηση

 Μήνυμα “εμπιστοσύνης” Αναστασιάδη στην AstraZeneca- Εμβολιάζεται ολόκληρη η κυπριακή κυβέρνηση

Όπως ανακοίνωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί με το εμβόλιο της Astrazeneca σε μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος και επαναφοράς του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας στον αρχικό του σχεδιασμό.

Η δυσπιστία των πολιτών για το Astrazeneca επέφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση του εμβολιαστικού σχεδιασμού της Κύπρου, υποχρεώνοντας την κυπριακή κυβέρνηση να απευθυνθεί σε νεαρότερες ηλικιακές ομάδες για την διάθεση του εμβολίου. Όπως προκύπτει η υλοποίηση του εμβολιαστικού προγραμματισμού παρουσιάζει καθυστερήσεις γεγονός που προβληματίζει έντονα την Κυπριακή κυβέρνηση ενόψει καλοκαιριού.

Weltspiegel 15.03.2021 | Corona | AstraZeneca-Impfstoff

Πρέπει να σημειωθεί ότι το κυπριακό υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν ακολούθησε των δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca, αλλά εξέφρασε δια του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου δυσαρέσκεια για την στάση άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του, όπου συζητήθηκε η εμβολιαστική κάλυψη των Ευρωπαίων πολιτών και το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. υπουργός Υγείας εξέφρασε δυσαρέσκεια για την πρακτική που ακολουθούν πολλά ευρωπαϊκά κράτη σε σχέση με το AstraZeneca, η οποία όπως είπε δεν στηρίζεται σε αμιγώς επιστημονικά κριτήρια. Ο Κύπριος υπουργός έθιξε το γεγονός ότι οι συνεχείς αλλαγές στη στάση κάποιων κρατών και η ασυνέπεια που δείχνουν ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται ομόφωνα από τον ΕΜΑ για την αδειοδότηση των εμβολίων, προκαλούν σύγχυση καιαναστάτωση στους πολίτες όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και στα υπόλοιπα κράτη.

Πηγή: DW