Telegraph: Προσομοίωση ιρανικής επίθεσης από ΗΠΑ-Ισραήλ-Κύπρο

 Telegraph: Προσομοίωση ιρανικής επίθεσης από ΗΠΑ-Ισραήλ-Κύπρο

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με την Κύπρο για «προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν», μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph. Σε συντονισμό με τον αμερικανικό στρατό και την κυπριακή Εθνική Φρουρά πάνω από την Κύπρο, οι ασκήσεις περιελάμβαναν ασκήσεις μεγάλης εμβέλειας και επίθεση σε απομακρυσμένο στόχο, δήλωσε ο GLZ, μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού.

Οι ασκήσεις, αποτελούμενες από τουλάχιστον μια μοίρα ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών, πραγματοποίησαν ένα προσομοιωμένο πλήγμα αντιποίνων προετοιμάζοντας το Ιράν ή τους πληρεξουσίους του να επιτεθούν στο ισραηλινό έδαφος, ανέφερε στο Twitter ο λογαριασμός OSINTdefender, που ανήκει σε ένα στρατιωτικό μπλόγκερ.

Aναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αναρτήθηκε από τον στρατιωτικό ανταποκριτή Doron Kadosh, ανέφεραν ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) φέρεται να διεξήγαγε μια άσκηση που προσομοιώνει το σενάριο της ιρανικής επίθεσης. Η άσκηση λέγεται ότι διεξήχθη σε συνεργασία με την Κύπρο και τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα νέα για τους ελιγμούς της πολεμικής αεροπορίας ήρθαν καθώς Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι προετοιμάζονται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση απευθείας από το Ιράν χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και drones, αναφέρει ο μπλόγκερ.

Η άσκηση πραγματοποιείται εν μέσω φόβων για αντίποινα του Ιράν μετά το ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, σε μια ολονύκτια επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ «θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια σε οποιεσδήποτε απειλές από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του».

Σχετικά Άρθρα