• 20 Απριλίου, 2021

Μεθοδεύσεις στην ψηφοφορία για την Προανακριτική κατά Ν. Παππά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

 Μεθοδεύσεις στην ψηφοφορία για την Προανακριτική κατά Ν. Παππά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 30 Μαρτίου η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει επί της πρότασης της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η συζήτηση ωστόσο, προκαλεί εντάσεις πριν καν ξεκινήσει, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει μεθόδευση της ΝΔ για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η απόφαση προβλέπει μεν την φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 5Οάδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά (και εδώ είναι το μεμπτό) και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μίλησε ευθέως για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων: “Έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας, φοβούμενοι διαρροές” είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν κατηγορηματικός εναντίον της επιστολικής ψήφου.