• 22 Ιανουαρίου, 2021

ΜΕΘ – Ώρα μηδέν στην Αττική: Από το Κρατικό της Νίκαιας τους στέλνουν στην Κόρινθο (vid)

 ΜΕΘ – Ώρα μηδέν στην Αττική: Από το Κρατικό της Νίκαιας τους στέλνουν στην Κόρινθο (vid)

Δραματική είναι η κατάσταση με τους διασωληνωμένους στην Αττική καθώς ήδη αρκετά νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Μαρία Αγρογιάννη, παθολόγος του ΤΕΠ COVID-19 του Κρατικού της Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε παρέμβασή της στο «Open» κατήγγειλε ότι ασθενείς με κοροναϊό μεταφέρονται από την Αθήνα στην Κόρινθο λόγω έλλειψης κλινών.

Όπως κατήγγειλε στη χτεσινή εφημερία ασθενής 93 ετών περίμενε ώρες σε ένα φορείο για να βρεθεί κρεββάτι σε άλλο νοσοκομείο, ενώ σε όλες τις τελευταίες εφημερίες το Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) δεν μπορεί να κάνει εισαγωγές και οι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Δημοσκόπηση-φωτιά: Φταίνε ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, οι ελλείψεις του ΕΣΥ και το άνοιγμα του τουρισμού, λένε οι πολίτες για την έκρηξη του κοροναϊού

Το προσωπικό του ΤΕΠ έχει μειωθεί εξαιτίας των μετακινήσεων τόσο στις κλινικές covid όσο και σε άλλα νοσοκομεία, είπε, καταγγέλλοντας ως «ψεύτικη» την εικόνα για το δημόσιο σύστημα που παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Υπογράμμισε πως τώρα είναι αναγκαίο να προσληφθεί όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό και να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.