Άνοιγμα σχολείων: Οι λοιμωξιολόγοι δεν ανάβουν το «πράσινο φως» – Το ξανασκέφτονται στην κυβέρνηση

 Άνοιγμα σχολείων: Οι λοιμωξιολόγοι δεν ανάβουν το «πράσινο φως» – Το ξανασκέφτονται στην κυβέρνηση

Παρότι η κυβέρνηση είχε την πρόθεση να ανοίξει τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) από τις 7 Δεκεμβρίου φαίνεται ότι γίνονται δεύτερες σκέψεις…

Οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν δώσει -ακόμη – την συγκατάθεσή τους και περιμένουν τις επόμενες μέρες για να δουν πως θα κινηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων , κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την λήψη μιας τέτοιας απόφασης εντοπίζεται σε δυο τομείς:

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα μεγαλύτερα παιδιά και το γεγονός ότι μπορούν να προσβληθούν από κοροναϊό και να παρουσιάσουν και συμπτώματα και κατά συνέπεια να μεταφέρουν και τον ιό στις οικογένειές τους περισσότερο από τους μαθητές μικρότερων ηλικιών.

Δημοσκόπηση-φωτιά: Φταίνε ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, οι ελλείψεις του ΕΣΥ και το άνοιγμα του τουρισμού, λένε οι πολίτες για την έκρηξη του κοροναϊού

Το δεύτερο σημείο αφορά στην κινητικότητα των γονέων που θα υπάρχει σε περίπτωση που ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, καθώς είχε διαφανεί, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους ότι η εν λόγω κινητικότητα μπορεί να συντέλεσε στην επιδημιολογική επιβάρυνση συγκεκριμένων περιοχών.

«Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις», σημείωσε, νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία», επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα