• 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αίγυπτο

 Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αίγυπτο

Την επιβολή μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας από αύριο και για δύο εβδομάδες, από τις 7 μ.μ. έως τις 6 π.μ., επιβάλλει πλέον η Αίγυπτος σε όλη την επικράτειά της για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι.

Στη διάρκεια αυτών των ένδεκα νυκτερινών ωρών θα απαγορεύονται αυστηρά όλες οι μετακινήσεις των δημόσιων και ιδιωτικών μέσων μεταφοράς.

Οι παραβάτες θα υπόκεινται σε κυρώσεις που θα ξεκινάνε από πρόστιμο 4.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 222 ευρώ) και θα φτάνουν μέχρι ποινές φυλάκισης.

Επίσης στο πλαίσιο των νέων αυστηρότερων προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού περιλαμβάνεται το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων (malls) τις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας. Τις καθημερινές, τα εν λόγω καταστήματα θα κλείνουν από τις 5 το απόγευμα.

Από το μέτρο εξαιρούνται μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα αρτοποιεία.

Παράλληλα όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες περιορίζουν δραστικά τη λειτουργία τους, εκτός από αυτές που αφορούν την υγεία των πολιτών.